A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára 285 hallgatót vettek fel

2024.09.09. 15:05

Indiából és Kamerunból is érkeztek hallgatók Hódmezővásárhelyre

Hallgatói fogadalmat tettek Hódmezővásárhelyen a leendő agrármérnökök. Idén 285 hallgatót vettek fel a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának alapképzésre és felsőoktatási szakképzésre nappali, illetve levelező tagozaton, köztük 30 külföldi diák is.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Az idei az elmúlt több mint 20 év egyik legsikeresebb beiskolázási évének számít a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának életében.

Szegedi Tudományegyetem
Az elsőévesek számára hétfőn kezdődött a tanév és az egyetemi élet Hódmezővásárhelyen, a mezőgazdasági karon.  
Fotó: Kovács Erika

18 országból érkeztek

Az angol nyelvű mezőgazdasági mérnöki alapképzésére 18 országból érkeztek hallgatók, többek között Kínából, Zimbabwéből és Kolumbiából is jönnek tanulni Hódmezővásárhelyre.

Egyre több fiatal érdeklődik a mezőgazdaság iránt

Mikó Edit, a kar dékánja lapunknak elmondta, tapasztalatuk szerint egyre nagyobb a fiatalok érdeklődése a mezőgazdaság iránt.

Hallgatóink nyitottak a világra, a mezőgazdaság előtt álló problémák kezelésére. Mindent megteszünk azért, hogy bebizonyítsuk nekik, jól választottak, amikor az agrárium mellett döntöttek, jól választottak egyetemet és szakot is. Bízom benne, hogy 3 és fél év múlva is úgy döntenek, hogy a továbbiakban is ezen a területen maradnak, a mezőgazdaságot szolgálják

 – mondta Mikó Edit.

A hallgatókat a fogadalomtételük után, Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere is köszöntötte. 

A mezőgazdasági kar posztgraduális szakokat is indított

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara a graduális képzések mellett posztgraduális képzéseket is indít 2024 szeptemberétől. A Hivatásos lótenyésztő szakmérnök/szakember, a Mezőgazdasági értékbecslő szakmérnök/szaktanácsadó, valamint a Növényvédelmi szakmérnök szakirányú továbbképzés esetében zárult sikeresen a beiskolázás, így további 34 hallgató kezdheti meg Hódmezővásárhelyen a felsőfokú tanulmányait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában