Helyi kultúra

2024.09.01. 17:31

Autókkal búcsúzott a nyár Szatymazon – GALÉRIA

Szatymazon is megtartották a nyárbúcsúztatót vasárnap a Művelődési ház körüli téren. A mostani eseménynek az egyik érdekessége az volt, hogy köszöntötték az újszülötteket, akiket eredetileg a falunapon kellett volna, de akkor annyira meleg volt, hogy el kellett halasztani.

Suki Zoltán

– Átlagosan ötven újszülöttünk van egy évben, és kivételesen most köszöntjük őket az Itt repül a nyár című nyárbúcsúztatónkon, mert a falunapon olyan meleg volt, hogy el kellett halasztani az eseményt – mondta lapunknak Szatymaz polgármestere vasárnap, a település nyárbúcsúztató rendezvényén. Barna Károly beszélt arról is, hogy Szatymaz szerencsére gyarapszik, évről évre nő a település lélekszáma.

Autók és motorok is felvonultak Szatymazon
Nagy becsben tartják autóikat a veteránosok. Fotó: Török János

Az ingyenes rendezvényen egyébként minden volt, ami ilyenkor szokás. A palacsintát már két óra körül elkezdték sütni, hogy biztosan jusson belőle mindenkinek. A bátrabbak persze kóstolhattak pálinkát is, de azért a pálinkakóstolót még kora délután nem javasolták, nehogy baj legyen belőle. Egyébként voltak népi és hagyományőrző játékok, továbbá természetesen az elmaradhatatlan ugrálóvár, csillámtetoválás és arcfestés is.

A nap leglátványosabb része pedig a veteránautók felvonulása volt. A járgányok az AVIA kútnál találkoztak, és onnan vonultak végig a falun. Autók természetesen nemcsak Szatymazról, hanem a környékről is érkeztek. Kiderült, hogy a veteránautókkal foglalkozni nem csupán hobbi, hanem életforma. Van olyan autótulajdonos, aki az év minden napján foglalkozik a kocsijával, de évente mindössze két, vagy három napra áll ki a büszkeségével a garázsból.

Az autósok felvonulása után pedig már a másfajta szórakozásé lesz a főszerep. Este 6 órától a Hirtelen együttes lép fel. A felnőtt korosztály jó része pedig alig várja, hogy este fél 8-tól elkezdjék vetíteni az Indul a bakterház című legendás filmet a kertmoziban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában