Lázár János: Hódmezővásárhely előtt a szegénység és a gyengeség évei állnak

2024.08.19. 21:25

Átadták a Boldog Gizella-díjat (Fotók, Videó)

Hetedik alkalommal adta át a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány a Boldog Gizella-díjat. Idén Cserjés Katalin irodalomtörténész és Perényi János gazdálkodó, lótenyésztő vehették át az elismerést. Lázár János miniszter beszédében a helyi választási eredményt értékelve kijelentette, Hódmezővásárhely sarokba szorította magát.

Kovács Erika

Az ünnepségen Kószó Péter és Lázár János mondott beszédet.

A Boldog Gizella-díjjal a város jeles polgárait tüntetik ki immár hetedik éve. Fotó: Török János
A Boldog Gizella-díjjal a város jeles polgárait tüntetik ki immár hetedik éve. Fotó: Török János

A liberálisoknak saját maguk jelentik az igazodási pontot

Kószó Péter, a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány kuratóriumi elnöke hangsúlyozta, mai világunkban, amikor minden olyan dolgot megkérdőjeleznek, amelyek évszázadok óta alapját képezik a keresztény Európának, résen kell lennünk.

– A világ menetét megváltoztatni akarók kétségbe akarják vonni hitünket, szokásainkat, ünnepeinket és a mindennapok normalitását – fogalmazott Kószó Péter. Hozzátette, egy közösségnek szüksége van az ott élő polgárok áldozatos munkájára, olyanokéra, mint az idei Boldog Gizella-díjasok, Cserjés Katalin és Perényi János.

Lázár János országgyűlési képviselő, építési és közlekedési miniszter arról beszélt, hogy Magyarországon olyan mértékű a megosztottság és a szembenállás, hogy a baloldalon állók sokkal jobban hisznek az egyetemes értékek integrációjában, mint a saját szülőhazájukban.

– A liberális polgároknak pedig saját maguk jelentik a legfontosabb igazodási pontot. Egy ilyen világban a konzervatív közösség, győzelem és vereség idején is fontos, hogy közös fókuszt találjon azoknak a személyeknek az elismerésében, akik a mi közös értékeinket képviselik – mondta Lázár János. Kiemelte, 2024 olyan esztendő, amikor a konzervatív értékek látszólag alulmaradtak egy küzdelemben.

A „sehogyan nem gondolkodók” kezébe csúszott át a város

– Szembe kell néznünk azzal, hogy az „Isten, Haza, Család!” gondolat vagy kevésbé fontos, vagy már nem a jó gondolkodású emberek vannak többségben Hódmezővásárhelyen, hanem a „sehogyan nem gondolkodók” kezébe csúszott át a város. Az a kérdés, hogy ebből a beletörődés, feladás, sodródás, vagy éppenséggel az erő, a küzdelembe vetett hit, a megerősödés, a kitartás és a minden áron való eszméinkhez való ragaszkodás következik-e? Azt gondolom, hogy azért lehetünk nyugodtak a választási eredményektől függetlenül, mert ha valaki sziklára és nem homokra építi a családja és a hazája életét, az bízhat abban, hogy a megújult generációkra alapozva csatlakoznak hozzá. Büszke vagyok arra, hogy 2024-ben az „Isten, Haza, Család!” évezredes hazai eszményei Hódmezővásárhelyen, a helyi politikai küzdelmekben is új szövetségesekre találtak, fiatalok, 20-asok, 30-asok, sikeres 40-esek csatlakoztak hozzánk. Ők adják mindannyiunknak a biztatást – fogalmazott Lázár János.

Lázár János: Az új generáció következik!

A miniszter beszélt arról is, hogy Hódmezővásárhely a nehezebb utat választotta tavasszal.

– Nem mi veszítettünk, hanem a város veszített lehetőséget. Az erő és a gyarapodás helyett Hódmezővásárhely előtt a szegénység és a gyengeség évei állnak. A város sarokba szorította saját magát. Ebből kitörni ők sohasem tudnak, csak a mi segítségünkkel, együttműködésünkkel van rá esély. Minden tanulságot levonva a múltból, azt gondolom, hogy mindent egy lapra kell feltennünk. Az elmúlt évtizedekben mi megtettünk mindent, ami erőnkből tellett, most az új generáció következik – mondta Lázár János 

Cserjés Katalinnak és Perényi Jánosnak Lázár János és Kószó Péter adták át az elismerést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában