Szegedi hírek

2024.07.19. 19:30

Óriásbábok hömpölyögtek Szeged belvárosában – Galéria, Videó

Koós Kata

Fotó: Török János

Szappanbuborékok és óriásbábok hömpölyögtek Szeged belvárosában pénteken este. A Kövér Béla Bábszínház SZINkópé fesztiváljának hagyományos nyitóprogramja a zenés felvonulás, amely ezúttal is családok tömegét vonzotta. A rikkancs szerepében most is Kiss Ágnes igazgató invitálta a járókelőket lelkesen a város legnagyobb gyerekfesztiváljára, amely szombaton tíz órakor nyitja kapuit az újszegedi Erzsébet ligetben. 

SZINkópé
A gyerekek már az indulás előtt megrohamozták a bábokat: pacsiztak, kezet ráztak, simogattak, beszédbe elegyedtek velük. Fotó: Török János

A menet a Roosevelt térről indult, ahol már a start előtt megrohamozták a gyerekek a gigantikus bábokat. A kecses Szőke Tiszával kezet ráztak, a sirálynak a szárnyát, a pontynak a pikkelyét igyekeztek simogatni. A szamár tucat számra kapta a fejvakarást, a fekete és fehér óriásmedvék pedig sorra adták a pacsikat a lelkes ifjúságnak. A gyerekek közül többen szóba is elegyedtek a bábokkal, a mackóktól mindenekelőtt azt tudakolták, hogy nincs-e nagyon melegük a tikkasztó kánikulában. Azonban a hőség sem csorbította a bábszínészek lelkesedését, a Dugonics téri végállomáson zokszó nélkül, türelemmel, kedvesen, nagy mosollyal fotózkodtak a családokkal. 

A kétnapos fesztiválon napi öt bábos előadást kínálnak, a Kövér Béla Bábszínház saját bábkoncertjével készül, és koncertet ad a Rutkai Bori Banda és Kiskalász zenekar is. Mindemellett fellép a SkálaKópé zenekar, és lesz Dodók menete, valamint játékok tömkelege várja a gyerekeket: a bábszínház saját fejlesztésű, közönségkedvenccé vált társasjátéka, a Port Ciggedin, Kádár Ferkó fotószínháza, Tekergőtér és Banyaforgó, de Felhővadászat és Emeld a magasba! darus játék is lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában