Szegedi hírek

2024.07.27. 17:47

Megkezdődött az idei THEALTER fesztivál – Galéria

Suki Zoltán

Július 27. és augusztus 2. között rendezik meg a 34. THEALTER Színházi Fesztivált Szegeden, aminek szombaton volt a megnyitója a régi zsinagógában. A hétnapos rendezvényen lesz többek között Szegedre szabott árvízszínház, VR-szemüveges múltidézés, közös főzés, klasszikus meséből kibomló kortárs bábszínház, nézőmozgató vitaszínház és könyvbemutató is. A jól ismert fellépők mellett új formációkkal, fiatalokból szerveződő csapatokkal is találkozhatnak a szegediek és az ide látogató nézők. Szombaton este a Trafó és a MASZK Egyesület koprodukciója Kárpáti Péter Térkép a túlvilágról című előadását lehetett megtekinteni, amelyben az író mellett Tóth Ildikó és Zsótér Sándor is színpadra lépett.

A fesztiválra két különleges bábelőadás is érkezik, amik ismerős történeteket mesélnek el rendhagyó módon. A szombathelyi Mesebolt Bábszínházból a Szegény Dzsoni és Árnika jön Kovács Géza rendezésében, míg a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Móricz Zsigmond Árvácskáját dolgozta fel Vidovszky György rendezésében.

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemről felolvasószínház érkezik Meneküljünk ebből a rettenetes házból! címmel, a kolozsvári Reactor, a Váróterem Projekt és a budapesti STEREO AKT pedig a román-magyar együttélésre humorral reflektáló Wonders of Transylvaniát hozza el Boross Martin rendezésében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában