Helyi kultúra

2024.07.26. 20:00

Kiállítással zárult a Szegedi Művésztelep

Koós Kata

A REÖK adott otthont a sokszínű tárlatnak, amely szeptemberig látogatható.

Fotó: Török János

A REÖK-ben nyílt kiállítás a 28. Szegedi Művésztelepen készült alkotásokból pénteken. A résztvevő képzőművészek az elmúlt két hétben a Partfürdőn inspirálódtak és alkottak. A szeptember 1-jéig látogatható tárlatot Kémeri Attila kultúrkubikus nyitotta meg, aki rámutatott, hogy négy Munkácsy-díjas képzőművész is részt vett az idei művésztelepen, de szárnyaikat még bontogató, ifjú tehetségek is meghívást kaptak. 

A progresszivitást, a nyitottságot és a kísérletezőkedvet említette közös jellemzőként a részvevő művészekben. 

– A képzőművészet széles skálája jelenik meg a műhelyben. A fő célkitűzés a kezdetektől a város képzőművészeti életébe való bekapcsolódás, a modern képzőművészet behozása a vérkeringésbe. 28 év alatt becslésem szerint 140 alkotó ismerkedett a várossal, a Tiszával, az épített és a mesterséges környzettel – mondta el. 

A kiállított művek mind alapanyag, mind technika szempontjából nagy változatosságot mutatnak. Sorozatokat, festményeket, varrott, ragasztott, fakéregből és textilből készített kompozíciókat is megtekinthetnek a látogatók. 

A kiállító képzőművészek Csapó Dóra, Csontó Lajos, Elekes Károly, Erdélyi Gábor, Huszár Imre, Imre Mariann, Kótai Mara, Larsson Gilice Zsuzsanna, Márton Dominika, Populás Janka és Richter Sára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában