Kimittud zenekaroknak Szegeden

2024.07.23. 13:00

A CityRocks megnyitotta a jelentkezést a szegedi könnyűzenei tehetségkutatóra

Könnyűzenei együtteseknek rendez ismét tehetségkutatót a CityRocks csapata szeptember 1-jén. Műfaji megkötés nélkül jelentkezhetnek a zenekarok augusztus 12-ig.

Koós Kata

A hangszeres tudás és az egyéniség egyaránt számít majd a zsűrinél. Archív fotó: Karnok Csaba

A nyár utolsó hétvégéjén ismét könnyűzenei tehetségkutatót rendez a CityRocks az Öröm a Zene Tehetségkutató és -gondozó sorozat, a Hangfoglaló Program és a Rakpart 62 közreműködésével. A szeptember 1-jén, vasárnap zajló kimittudra augusztus 12-én éjfélig várják a feltörekvő tehetségek jelentkezését. 

A hangszeres tudás és az egyéniség egyaránt számít majd a zsűrinél.
A hangszeres tudás és az egyéniség egyaránt számít majd a zsűrinél. Archív fotó: Karnok Csaba

Idén új helyszínen, a Rakpart 62-ben, lánykori nevén a Szabadság úszóházon rendezzük meg a CityRocks tehetségkutatót. Sőt, a helyszínnel való együttműködésünknek köszönhetően ezt egy többnapos fesztivál keretein belül tesszük. Már csütörtökön egy reggae nappal indítunk, majd péntek-szombaton cover/tribute band-ek és számtalan kiváló rockzenekar – a teljesség igénye nélkül: Endre, Warchief, Barbears, Dystopia, Heroes In A Half Shell, Lucky Stars, LATOR, Last, Sabbath Szombat – teszi tiszteletét Szeged legújabb és egyik legvagányabb szórakozóhelyén, a Rakpart 62-ben.

– mondta el Gajda Ferenc, a CityRocks Produkció ügyvezetője. 

A tehetségkutatóra magyarországi és határon túli magyar zenekarok jelentkezhetnek élőzenei, hangszeres produkciókkal, saját dalokkal. Bármilyen stílusú – pop, rock, jazz, hiphop, metal, blues, reggae, punk, funky, ska, swing, R&B, country – előadó indulhat, azoknak a zenekaroknak a jelentkezését azonban nem fogadják el, akik az NKA Hangfoglaló Program induló zenekari alprogramjának támogatottjai voltak. Nevezési díj nincs, a jelentkezéseket az [email protected] címre küldött levélben várják, bővebb információ az esemény Facebook-oldalán elérhető. 

 A beválogatott zenekaroknak 15 perces koncertet kell majd adniuk, a zsűri tagjai Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetsége elnöke, Benkő Zsolt zenész, bluesgitáros, Görögh Dani zenész, digitális és média manager, Hímer István zenész, DJ, a CityRocks Produkció zenei rendezője és Mihály Gergely zenész, hangmérnök, producer, a Teaplant stúdió vezetője lesznek. 

A győztes bekerül a szeptember végi Öröm a Zene nagydöntőbe, amelynek nyertese egymillió forint értékben kap hangszert, hangtechnikai berendezést az Öröm a Zene Nonprofit Kft-től. A tehetségkutatón különdíjként pedig kiosztanak tíz óra stúdióidőt a Teaplant stúdióban, fellépési lehetőséget a SZIN 2025-ön, a Rakpart 62 2025-ös évadában és a CityRocks Produkció 2025-ös valamelyik eseményén. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában