Helyi kultúra

2024.07.25. 08:30

A huszonhatodik falunapot tartják Bakson

Imre Péter Géza

Fotó: Karnok Csaba

– A következő ciklusban is az egyik legfontosabb cél és feladat, mint a Covid-járvány utáni időszakban, folytatni rendezvényekkel a közösség összekovácsolását, a hídépítést az emberek között, ami eddig sikerült. Tizennyolc ilyen eseményünk lesz – nyilatkozta lapunknak július elején Búza Zsolt, Baks újraválasztott polgármestere.

Az egyik ezek közül a XXVI. falunap, amit szombaton 10 órától tartanak a településen. A programok sorát az öregfiúk labdarúgó-mérkőzés nyitja a műfüves focipályán. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik a Jézus Szíve Katolikus Templomban, amit a hívektől búcsúzó, Hódmezővásárhelyre áthelyezett plébános, Antal Imre celebrál. A faluházban 16-tól 20 óráig kézműves munkákból és vadászati relikviákból összeállított kiállítást tekinthetnek meg a kíváncsiak. A hivatalos megnyitó 17 órakor lesz, azt követi az óvodások műsora, majd a sulisztárok fellépése. Az Észtországból érkezett Saku Fúvószenekar 18-tól 19 óráig koncertezik, őket követi a szokásos helyen, a faluház előtti téren felállított színpadon Mohácsi Brigitta és az Inflagranti, 19, illetve 20 órától.

A lézershow-t 21.30-tól tekinthetik meg a kitartó falunapozók, de még ezzel sincs vége a programok sorának, mert következik DJ Deka és Miss Chrisstyn, majd 23 órától DJ Dekával jön a diszkó. Egész nap vidámpark, büfé és kirakodóvásár várja a kilátogatókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában