Helyi kultúra

2024.06.28. 07:58

Színjátszó tábor Kocsis György emlékére

Szabó Imre

A Legyetek jók, ha tudtok! című film 50 perces színpadi változatát adják elő pénteken délután fél 5-től a Hagymaházban a makói Kocsis György színjátszó tábor idei résztvevői. 

A június 24. és 28. között zajló, egy hetes táborba részben Makóról, részben Szegedről érkeztek a színház világa iránt érdeklődő gyerekek, 46-an. Ők a Kálvin téri Református Általános Iskola tornatermében prózai, zenés és mozgásos kihívásokkal egyaránt találkoznak. Az utóbbi években a tábort vezető művészek közreműködésével népszerű musicalek keresztmetszetét dolgozták fel: a Valahol Európában, a Pál utcai fiúk és a Dzsungel könyve után idén a Legyetek jók, hat tudtok! című film színházi változatával foglalkoznak. A jelenetek színpadra állításában Szilágyi Annamária és Tege Antal színművészek irányítják a munkát, az éneket Kónya Krisztina énekművész, a mozgást pedig ezúttal is Varga József táncművész tanítja be.

A tábor több mint egy évtizede őrzi a Maros-parti városból származó, fiatalon elhunyt tehetséges énekes-színész emlékét. Mivel a névadó tavaly lett volna 60 éves, tisztelői idén márciusban egy róla készült fotót helyeztek el a helyi Jázmin Panzió homlokzatára, a makói hírességeket bemutató képsorozat legújabb elemeként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában