Ásotthalom helyi értékeit mutatja be

2024.06.20. 09:45

Egy évig dolgoztak a köteten

Arany T. János

Hiánypótló kiadvány készült. Andrési Pál, az ásotthalmi erdészeti iskola pedagógusa, Az ásotthalmi értékhalom című kötet szerkesztője 19 szerző és 14 fotós munkáját fogta össze. Fotó: Karnok Csaba

Egy évig dolgozott Andrési Pál, a Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium pedagógusa szerkesztőként az Ásotthalom Települési Értéktárat bemutató kiadványon. A kötet az ásotthalmi önkormányzat támogatásával az Ásotthalmi Bedő Albert Alapítvány kiadásában jelent meg a közelmúltban. A szerkesztő 19 szerző és 14 fotós munkáját fogta össze. A könyv teljesen társadalmi munkában készült. Az ásotthalmi értékhalom című könyv 36 helyi értéket mutat be öt csoportban. Ezek között szerepel az erdészeti oktatás és az erdészeti iskola épületegyüttese is. – A kötet előzménye egy fénymásolt lapokból álló házi gyűjtemény. A településről szóló első könyv 1970-ben jelent meg, amit Arany József, az iskola tanárának kötete követett 2008-ban, majd következett ez a kiadvány 2024-ben – idézte fel az előzményeket. 

Fotó: Karnok Csaba

Az ásotthalmi értékhalom című kötetben minden érték egy-egy oldalpárt foglal el, a szerkesztő törekedett arra, hogy minden érték igazságosan ugyanakkora terjedelemben szerepeljen.

A könyv nemrég tartott ünnepélyes bemutatóján Papp Renáta polgármester úgy fogalmazott, hasznos és impozáns olvasnivaló készült el, büszke rá, hogy a kötettel Ásotthalom újabb értékkel bővülhetett. Hozzátette, a könyv létrejötte példás közösségi összefogással valósult meg.

A könyv kereskedelmi forgalomba nem került, 1000 példányt nyomtattak belőle. Az ásotthalmi könyvtárban és a művelődési házban lehet vásárolni belőle. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában