Helyi kultúra

2024.05.29. 14:24

Éppoly színes, mint mi vagyunk: mászófalat avattak az Aranyossy-iskolában

Tábori Szilvia

A mászófal bátorságpróba, egyúttal izgalmas és fejlesztő kihívás a gyerekeknek.

Fotó: Tábori Szilva

Felavatták azt a színes beltéri mászófalat a vásárhelyi Aranyossy Ágoston Református Óvoda, Általános Iskola és Szakiskolában, amelyet támogatói, illetve pályázati forrásból finanszíroztak. A sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó intézményben a május 29-én, főként a mozgás, a képességfejlesztő játékok körül forgó gyermeknapon a diákok birtokba is vették a speciális sporteszközt. 

Fotó: Tábori Szilvia

Mint azt az iskolában hetedik éve tanító, egyúttal Az év tesitanára 2024 országos felhívás döntőjében június 10-ig versenyző Fekete István lapunknak elmondta: régi tervük vált most valóra, a mászófal ugyanis rengeteg területen segítheti a sajátos nevelési igényű gyermekeket. A pedagógus szerint bizonyítottan fegyelmezettebbek, koncentráltabbak lehetnek azáltal, hogy az általuk kitűzött célt lépésről lépésre haladva elérik, teljesítik. Eközben fejlődhet a bátorságuk, önbizalmuk, hiszen a sikerélmény ösztönzi őket. 

Fotó: Tábori Szilva

Szinte játszva, észrevétlen fejlődik a kézügyességük, összehangoltabban mozognak végtagjaik. Megszokják, hogy kicsit magasban vannak, ahol egyedül is helytállnak, ám mégis ott van a közelben az őket támogató pedagógus

 – hangsúlyozta Fekete István. 

Az „Ön választ, mi segítünk” közösségi program részeként meghirdetett Tesco-pályázatban a vásárlók dönthették el, melyik ötletet támogatnák szívesen. Az Aranyossy-iskola 400 ezer forintot kapott, amely részben fedezte a régóta vágyott tornatermi mászófalat. Az összeget kiegészítettük egy alapítványi támogatással, így meg tudtuk vásárolni a majdnem másfél millió forintos eszközt

 –  tette hozzá lapunk kérdésére Hamvas Beáta gyógypedagógus, osztályfőnök.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában