A zenét ünnepelték

3 órája

Táncra perdült az iskola – videóval

A mórahalmi Tóth János szakképző iskolában a zene világnapja alkalmából minden szünetben más nemzet dalai szóltak, aki akart, táncolt is.

Arany T. János

Indián, görög, spanyol, arab és afrikai nigériai dallamok csendültek fel a a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégiumban a zene világnapja alkalmából. Minden szünetben más nemzet és kultúra dalai szóltak. A lejátszási listát Angyalné Kovács Anikó igazgató igyekezett úgy összeállítani, hogy a dalok autentikusak, de élvezhetőek is legyenek. A terv sikerült, sokan táncra perdültek a szünetben a tanárokkal közösen. Az iskola egyik lelkes pedagógusa, Bertháné Pintér Mónika segített a koreográfiát kitalálni a táncokhoz, természetesen ő is beállt a diákokkal minden szünetben. 

tánc, Tóth János szakképző, Mórahalom
Minden szünetben más zene szólt. Tánccal ünnepelték a zene világnapját a mórahalmi Tóth János szakképző iskolában. Fotó: Karnok Csaba

Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére és javaslatára az UNESCO október elsejét a zene világnapjának nyilvánította 1975-ben. A világnap nemcsak a zene élvezetéről szól, hanem a zene társadalmi és pedagógiai hatásainak hangsúlyozásáról is. A zene hozzájárul a kultúrák közötti párbeszédhez, az önkifejezéshez és a közösségi élményekhez. Ezen a napon az emberek a zene különböző formáit ünneplik, legyen szó klasszikus, népzenei vagy modern stílusokról. A mórahalmi szakképző iskolában ez a kis ünneplés maradéktalanul sikerült. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában