Ünnepi pillanatok

2 órája

Tóth Imréné Rakonczai Judit Mária aranydiplomás lett

Aranydiplomás óvónőt köszöntött a hódmezővásárhelyi közgyűlés. Tóth Imréné Rakonczai Judit Mária harminchat évig dolgozott ugyanazon a munkahelyen, az egykori Vöröslobogó utcai Óvodában.

Kovács Erika

A közgyűlésen elhangzott, hogy Tóth Imréné Rakonczai Judit Mária nyugdíjas óvónő Hódmezővásárhelyen, a Frankel Leó Közgazdasági Technikumban érettségizett 1969-ben, majd a Gorzsai Állami Gazdaság dolgozójaként csaknem három évig adminisztrátorként tevékenykedett. 

Tóth Imréné Rakonczai Judit Mária, Vöröslobogó utcai Óvoda
Tóth Imréné Rakonczai Judit Mária 50 évvel ezelőtt diplomázott óvodapedagógiából. Fotó: Kovács Erika

Az óvodapedagógusi pályát választotta

Tóth Imréné Rakonczai Judit Mária szerette a munkáját, de érezte, hogy nem ez az útja, ezért a továbbtanulás mellett döntött. A Szarvasi Óvónőképző Intézetben 1974-ben végzett, majd óvónői munkáját Hódmezővásárhelyen, a Kun Béla Általános Iskolához tartozó, az egykori Vöröslobogó utcai Óvoda 43 fős nagycsoportban kezdte. A nagy létszám feladta neki a leckét, de még jobban megszerette a hivatását. Több mint 36 év munkaviszony után onnan, az első munkahelyéről ment nyugdíjba. Munkája során számos továbbképzésen is részt vett. 

Tóth Imréné Rakonczai Judit Mária, Vöröslobogó utcai Óvoda
Márki-Zay Péter polgármester a közgyűlésen köszönte meg az aranydiplomás óvónő városért végzett, több évtizedes szolgálatát Fotó: Kovács Erika 

Tóth Imréné Rakonczai Judit Mária egyik példaképe Balogh Imsi volt

Szakmai példaképeinek Francisztiné Erzsike óvodai felügyelőt, Magonyné Eszter vezető óvónőt, Bagi Rozáliát és Kunos Andrásnét, a szarvasi főiskola tanárait, valamint Balog Imsi legendás testnevelő tanárt tartotta. Rájuk a mai napig hálával, szeretettel gondol. 

Márki-Zay Péter polgármester a közgyűlésen megköszönte az aranydiplomás óvónő városért végzett, több évtizedes szolgálatát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában