Programkavalkád

3 órája

Töpörtyű fesztivál Bakson

Hatodszor rendezik meg a népszerű eseményt a községben.

Imre Péter

A Töpörtyű fesztivál, amit már hatodik alkalommal rendeznek meg, Baks egyik legnépszerűbb programja. Idén is gazdag kínálattal várja a falubelieket és az átutazókat: keresik a legtökösebb baksi sütit, lesz kutyás és solymász bemutató, a gyerekeket pedig ingyenes programok várják. Nézzük kicsit részletesebben! 

töpörtyű, Baks, fesztivál
Hatodszor sül a töpörtyű Bakson Archív Fotó: Imre Péter 

A programkavalkád szombaton 9 órakor a megnyitóval indul, majd 10-től 14 óráig egymást követik az események. Mint már írtuk, keresik a legtökösebb, tökkel készült süteményt (nevezni még aznap 10 óráig lehet), díjazzák a legszebb őszi asztalt, amit a csapatoknak kell feldíszíteni, a tökfaragó versenyre is várják a vállalkozó kedvűeket, lesznek sorversenyek és korosztályos labdarúgó-mérkőzések a Bozsik-programban a műfüves sportpályán.

Tizenegy órától, megfelelő számú jelentkező esetén, mozgáskorlátozott járművekkel tartanak ügyességi versenyt, 13 órától a szegedi Kebtanoda Kutya Sport Egyesület bemutatóját láthatják az érdeklődők a rendezvény állandó helyszínén, a faluház előtti téren, amit 14 órától Helt Enikő solymász bemutatója követ. És „közben” folyamatosan sülnek a tepertők, a töpörtyűk. A gyerekeket egész nap ingyenes csillámtetoválással, ugrálóvárral és óriás csúszdával csábítják a szervezők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában