Töltött káposzta forralt borral

3 órája

Kemény hétvége vár a mórahalmi diákokra – videóval

Kemény hétvége vár a mórahalmi szakképző iskola diákjaira: szombaton a csapat egyik fele Észak-Bácskában töltött káposztát a Szármafesztiválon, a másik Mórahalmon forralt bort főz.

Arany T. János

Már nagyon készülnek a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Kollégium diákjai a szombati megmérettetésekre. A fiatalok aznap egyszerre kér versenyen is próbára teszik tudományukat. Egyik helyen egy klasszikus ételt, a másikon egy népszerű téli italt főznek. 

szármafesztivál, töltött káposzta, Mórahalom
Szármafesztiválra készülnek. Jókora húsvillával fejtették le a fiúk szakoktatójuk segítségével a leforrázott káposztaleveleket. Fotó: Karnok Csaba 
Fotó: Karnok Csaba

Október 26-án tartják meg a topolyai vásártéren a XI. Szármafesztivált, amin öt vajdasági kilencedikes képviseli az iskolát Pápai Péter szakoktató vezetésével. A versenyt ezúttal is két kategóriában írták ki: lehet klasszikus szármát, valamint különlegeset is főzni. A mórahalmiak klasszikus töltött káposztát készítenek. A csapat egyik tagja, Rind Áron kiskora óta részt vesz a versenyen, mert topolyai. A szármát Dudic Krisztián családi receptje szerint készítik majd el. A fiatalok szakoktatója bízik abban, hogy sikerrel helyt állnak majd. 

– Amióta az iskola megnyílt, 2018 óta folyamatosan járunk főzőversenyekre, amelyekről mindig szép eredménnyel térünk haza – mondta Pápai Péter, majd a jókora húsvillával nekiálltak lefejteni a két fiúval a leforrázott káposztaleveleket.

Az iskola egy másik csapat ugyanezen a napon Mórahalmon vesz részt a IX. Forralt bor főzőversenyen. – Rettentően várjuk mindkét rendezvényt. A mórahalmira úgynevezett lelki fröccsöt készítünk, aminek a lényege, hogy egy titkos esszenciát hígítunk majd fel a fűszeres meleg italban – árulta el Angyalné Kovács Anikó igazgató. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában