A sünök nemsokára aludni mennek - podcast

Sokunk kertjében élnek sünök, akik este jelennek meg a környezetünkben, akkor hallhatjuk a jellegzetes, leginkább röfögésre hasonlító hangjukat is. A sünök önellátók ugyan, de örömmel veszik, ha az emberek is gondoskodnak róluk.

Kovács Erika

Ha az Önök kertjében is élnek sünök, akkor a következő napokban ezekre figyeljen! 

sünök, Sipos gazda, süngarázs
Sipos József, Sipos gazda hétről hétre jó tanácsokkal látja el Olvasóinkat, most a sünök télre készüléséről beszélgettünk. Fotó: Fehér Gábor / MW

Rájuk fér a hízókúra

Többen is etetjük a kert hasznos kis jószágait, ilyenkor még a szokásosnál is jobban, hiszen az időjárástól függően néhány hét múlva, ahogy a hétköznapi beszédben emlegetjük, aludni mennek, igazából azonban hibernálódnak, úgyhogy rájuk fér a hízókúra.

A sünök ilyenkor meleg vackot keresnek

Annyi bizonyos, a kedves kis állatok puha és meleg vackot keresnek, amire ideális az ember által összehúzott avarkupac is. Sajnos ennek sok süni esik áldozatául minden évben, mert vannak, akik még mindig nem komposztálják, vagy juttatják el egy komposztáló helyre a falevelet, hanem elégetik.

Építsünk süngarázst

Sipos József növényorvossal, Sipos gazdával arról beszélgettünk, hogyan védjük meg a sünöket, és mit tehetünk a szúrós állatok téli kényelméért. Szó esett arról is, hogy milyen az a süngarázs, hogyan célszerű kialakítani?

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában