Polgármesteri tervek

2 órája

Anitának is szólítják a polgármestert

Pusztaszer októbertől hivatalban lévő új polgármestere, Ocskó-Almási Anita a legfontosabb teendők közé a közétkeztetés önkormányzati kézbe vételét és az utcák aszfaltozását nevezte beszélgetésünkkor. De szóba kerültek a fiatalok igényei és a tanyagondnoki szolgálat bevezetése is.

Imre Péter

– Anitának és polgármester asszonynak is szólítanak, de mindkettőre „hallgatok”– kezdte beszélgetésünket Ocskó-Almási Anita, Pusztaszer június 9-én megválasztott polgármestere.

Ocskó-Almási Anita, Pusztaszer, polgármester, portré
Ocskó-Almási Anita, Pusztaszer polgármestere. Fotó: Imre Péter

Tárgyalnak Pusztaszer közétkeztetéséről

Sok terv van a fejemben, amit a következő öt évben meg kellene valósítani – folytatta –, de a legfontosabb a közétkeztetés önkormányzati kézbe vétele. Soós Mihályék jól látják el ezt a feladatot, de interneten már évek óta árulják a Talléros vendéglőt. Megkezdtük a tárgyalásokat az épület megvásárlásáról, azzal együtt a közétkeztetés átvételéről, de a tranzakcióhoz pluszforrásra lenne szüksége községünknek

 – jelentette ki a polgármester asszony.

Második helyen a négy, kavicsos útalappal már ellátott utca befejezését, vagyis aszfaltozását említette meg, valamint a község belterületén és Munkástelepen lévő földes utak szilárd burkolattal való ellátását, előbbi helyen három, a utóbbin pedig még öt ilyen utca található.

Fiatalok és tanyagondnokság

Fontosnak tartom, hogy fiataljainknak kialakítsunk olyan helyet, ahol találkozhatnak, szórakozhatnak, illetve úgy tapasztaltam, műfüves focipályára is lenne igény. A központi buszmegállónál a Köztársaság teret is szeretném fejleszteni, újra parkosítani, ezzel szebb és kellemesebb pihenőhelyet kialakítva. Tanyagondnoki szolgálatra is szükség lenne, a tanyavilágban élőkre, jobbára idősekre is oda kell figyelnünk. Ehhez kapcsolódva a Magyar Falu Programban egy kisbuszt szeretnénk beszerezni, amit sok mindenre használhatnánk, például orvosi vizsgálatokra szállíthatná a rászorulókat, nehezebben mozgókat, vagy kulturális programokra, színházba is eljuthatnának az érdeklődők 

– fejtette ki Ocskó-Almási Anita.

Hozzátette: a felsoroltak és a még el nem mondott tervek között is akadnak olyanok, amelyek első ránézésre nem túl jelentősek, de javíthatják a Pusztaszeren élők hangulatát, komfortérzetét, akárcsak a sikeres és kedvelt rendezvények.

A megválasztott testület

A közelmúltban megtartotta alakuló ülését a pusztaszeri képviselő-testület, amelynek a polgármester Ocskó-Almási Anitán kívül tagja Bitó Zsolt alpolgármester, Katona Mária, Máté Gábor, Sági Gyöngyi, Sági Mihály és Szeri Mihály Attila képviselők.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában