Rendet tenne

2 órája

Pitvaros szép küllemű, élhetőbb település legyen

Pitvaros lakossága június 9-én döntő fölénnyel, 60,71 százalékkal választotta polgármesterré a független Kiss Tamás Józsefet, aki október 1-jén foglalja el a pozícióját. Az új polgármester szeretné visszaállítani Pitvaros lakosságában a közbizalmat, és rendezettebbé tenné a településképet is.

Kovács Erika

A település új polgármestere, Kiss Tamás József idén töltötte be a 60. életévét, tősgyökeres pitvarosi. A BM Határőrségnél dolgozott, onnan ment szolgálati nyugdíjba. Felesége a nagyéri óvoda vezetője.

Kiss Tamás József, Pitvaros, polgármester
Kiss Tamás Józsefet, Pitvaros új vezetőjét meggyőző fölénnyel választották polgármesterré. Fotó forrása: Kiss Tamás József

Kellő erőt és lendületet érez magában

Azért indultam a választáson, mert úgy éreztem, hogy az az irány, amerre Pitvaros halad, nem jó. Érzek magamban kellő erőt, lendületet és lelkesedést, hogy vezetésemmel a változás útjára lépjünk, a falut felvirágoztassuk, hogy Pitvaros mindenkinek megfelelő, élhető településsé váljon 

– mondta Kiss Tamás József. Hangsúlyozta, kompromisszumkész embernek tartja magát, mindenkivel jóban van a településen.

Pitvaros gondozott legyen

– Első lépésben vissza kell állítanunk a közbizalmat a település vezetése irányában. Jelenleg eléggé széthúz a lakosság. Nem ismerik a döntések hátterét, ezért a jövőben szeretném erről folyamatosan tájékoztatni a pitvarosiakat, hogy tudják, mi, miért történik. Szeretném a lakosságot bevonni a döntések előkészítésébe – mondta Kiss Tamás József, aki egységes arculatot szeretne megteremteni Pitvaroson.

Fontos, hogy az itt élők és településünkre érkezők lássák, hogy van gazdája a falunak, ne legyenek elhanyagolt közterületek, intézményudvarok 

– fogalmazott. 

Úgy látja, összefogással minden megoldható, maga is részt vett eddig is a közösségi munkákban. 

– A közbiztonságunk rendben van, az oktatás is jó úton jár. Szeretnénk, ha Pitvaros vonzó benyomást keltene, és esetleg több család is ideköltözne – tette hozzá.

Elsőként a temetőt teszik rendbe

Kiss Tamás József kiemelte, első lépésben a temetőt teszik rendbe, mert annak elhanyagoltsága nagyon fájó pontja a lakosságnak. Ez a munka már halottak napjára elkészül.

A tervek szerint fél-egy éven belül felülvizsgálják és rendezik a napelemes rendszerek műszaki megoldásait, mert több intézményben még mindig több százezer forintos villamos energia költséget kell fizetni.

– Hogy milyen anyagi kondíciókkal veszem át a települést, ez az átadás-átvételnél derül ki, de leginkább a jövő évi költségvetés tervezésénél. Ez is befolyásolja majd, hogy milyen pályázati lehetőségekkel élhetünk – mondta Pitvaros új polgármestere.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában