Egyre több a covidos

2 órája

Emelkedett az örökítőanyag a szennyvízben Szegeden

A népegészségügyi központ tájékoztatása szerint emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben Szegeden.

Arany T. János

Emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján. Azt írták, hogy az év 39. hetében a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja emelkedett. Hozzátették, emelkedő tendenciát tapasztaltak kilenc vizsgálati helyszínen – Budapest Központi Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, Kecskeméten, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szombathelyen és Tatabányán –, míg a többi helyszínen stagnáló tendencia volt jellemző. A tájékoztatás szerint a települések zöménél a koronavírus mennyisége eléri az emelkedett koncentrációtartományt. Szolnokon mérsékelt, Salgótarjánban pedig magas a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Az NNGYK közlése szerint a közeljövőben a koronavírus-esetszámok növekedése várható.

örökítőanyag, koronavírus, Szeged
Szegeden is egyre több a covidos.  Fotó: Nagy Zoltán

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában