Segít a város

3 órája

Újra házszámtábla akció Kisteleken

Az önkormányzat központi megrendeléssel segíti a beszerzést.

Imre Péter

– A kisteleki önkormányzat már ötször nyújtott segítséget házszámtáblák beszerzésében a lakosságának. Általános tapasztalat azonban, hogy több házon továbbra sincs házszám – mondta el Tódor Sándor városrendész. Pedig a hatályos rendeletek alapján a tulajdonos köteles az épületeket és a beépítetlen telkeket házszámtáblával, épületszámmal, lépcsőházi jellel, a lakás főbejáratát lakásszámmal ellátni. 

házszámtábla, Kistelek, önkormányzat
Segít az önkormányzat  házszámtáblákkal. Illusztráció: Shutterstock 

– Több településen közigazgatási bírságot szabnak ki az ezt elmulasztókra, de önkormányzatunk nem bírságolt meg emiatt senkit, viszont a házszámtáblák meglétét január 1-től ellenőrzi és felszólítja az ingatlanok tulajdonosait kötelezettségük betartására. A tájékozódásban a házszámok nagy segítséget nyújtanak a postásoknak, akik lehet, hogy fontos levelet nem tudnak kézbesíteni, a tűzoltóknak és a mentőknek, akiknél pár perces késés is tragédiát okozhat – indokolt Tódor Sándor. Elmondta még, hogy a házszámok anyagára, formájára nincs semmilyen kötelező leírás vagy szabály, egy fontos kitétel van, hogy legyen.

A kisteleki önkormányzat központi megrendeléssel és beszerzéssel tud segíteni, ezek a házszámok horganyzott acéllemezből készülnek, 15-ször 15 centiméteresek, porfestésűek és 1300 forintba kerülnek. A sok jelentkezőre tekintettel az igények benyújtásának határidejét október 31-éig meghosszabbították, és azt a [email protected] e-mail címen vagy a 20/513-1693-as telefonszámon jelezhetik az érdeklődők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában