Felíjítás

2 órája

Megújult az árpádhalmi egészségház

Felújíttatta az orvosi rendelőt az árpádhalmi önkormányzat. Egyebek között új tetőt és nyílászárókat kapott az épületrész. Az árpádhalmi egészségház most már méltó körülmények között várja az orvosi vizsgálatra érkezőket.

Kovács Erika

Pályázati forrásból valósíthatták meg az árpádhalmi egészségház fejlesztését.

árpádhalmi egészségház, Árpádhalom, felújítás
Új nyílászárókat, új tetőt is kapott az árpádhalmi egészségházát magába foglaló épületrész. Fotó: Kovács Erika

Méltatlanok voltak a körülmények

– Nagyon elégedettek a lakosok a helyi háziorvossal, azzal a körülménnyel azonban, amelyben a rendelés zajlik, azzal nem Kerestük a lehetőséget, hogy jobb feltételeket teremtsünk helyben az egészségügyi szolgáltatás igénybevételéhez. A Magyar Falu Program jóvoltából nyertünk 3 millió 800 ezer forintot – tudtuk meg Vágó Miklóstól, Árpádhalom polgármesterétől .

Az elnyert, önerőt nem igénylő pályázatból elsőként az önkormányzattal egy épületben lévő rendelő fölötti tetőt újították fel. A vizesblokkokat újraburkolták. Új nyílászárókat is beépítettek.

Saját költségből újítják fel a mozgáskorlátozotti feljárót 

– Az előírások szerint babakocsi tárolóra is szükség van az orvosi rendelőkhöz. Kívül a bejárat mellett azt is megoldották a kivitelezők. Úgyhogy most már ha esik az eső, a babakocsik sem áznak, amíg az édesanyák a kisgyermekükkel az orvosnál, vagy a védőnőnél vannak – említette meg Vágó Miklós. A polgármester arról is beszélt, hogy a lépcső és a mozgáskorlátozotti feljáró már nem fért bele a költségvetésbe, holott azokra is nagyon ráférne a felújítás, úgyhogy ezt saját költségvetésből oldják meg.

Új székeket vettek az árpádhalmi egészségházban

Vágó Miklós hangsúlyozta, az árpádhalmiak nagyon örültek a felújításnak, mert az egészségház már nagyon elavult volt. A váróban például már nem volt egy normális ülőalkalmatosság sem. Saját forrásból most új várótermi székeket is vásároltak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában