A drágulás árát mindenkinek meg kell majd fizetni, annak is aki rá szavazott és annak is akinek nem

2024.09.15. 07:00

Márki-Zay Péter megkapta a magáét Szél Istvántól

Mint azt lapunk is megírta, brutális áremelésekre készül a hódmezővásárhelyi önkormányzat. A Márki-Zay Péter polgármester mögött felsorakozó képviselői többség a ciklus utolsó rendes ülésén keserű búcsúajándékot hagyhat a városra. Ezt nem hagyta szó nélkül Szél István, a Fidesz vásárhelyi elnöke.

Kovács Erika

A Márki-Zay Péter vezette önkormányzat a gyerekétkeztetés esetében november 1-jétől a menzadíj 27 százalékos emelését javasolja. Egy általános iskolás gyermek napi háromszori étkezése 260 forinttal drágulna, a csak ebédet igénybe vevőknek 571-ről 715 Ft-ra emelkedne az ár. A parkolási díjat óránként 250 forintról 400-ra tervezik emelni. A nyugdíjas lakóparkban 17,6%-os áremelés kerül a keddi a közgyűlés elé. A Kovács-Kűry Időskorúak Otthonában 18,7%-os emelést terveznek, a napi ellátási díjat 5700 forintra emelik a tervezet szerint. 

Szél István: Ez mellébeszélés, az igazság elkendőzése

– Szóval, akkor ár- és díjemelés, azaz drágulás lesz Hódmezővásárhelyen. Többet kell majd fizetni a parkolásért, a menzán, sőt a Nyugdíjas Lakóparkban is, plusz elbocsájtások várhatók. Márki-Zay Péter szerint nagyon meg kell húzni a nadrágszíjat, mert egyébként nem lesznek fejlesztések.

Márki-Zay Péter és a mögötte felsorakozó képviselők brutális áremelésekre készülnek a keddi közgyűlésen.
20240427 Békéscsaba   Európai parlamenti választás  Fórum Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke és európai parlamenti listavezet?je, Hódmez?vásárhely polgármestere tartott fórumot, gy?jtötte a párt számára az európai parlamenti választáson való induláshoz szükséges aláírásokat a Jókai Színház el?tt. Fotó: Licska Balázs  LB Békés Megyei Hírlap  BMH

Ez mellébeszélés, az igazság elkendőzése – szögezte le Szél István a hivatalos közösségi oldalán közzétett írásában. A Fidesz helyi elnöke hangsúlyozta, Márki-Zay Péternek nincs szövetségese.

Márki-Zay Péter összeveszett mindenkivel

– Képzeljük el, hogy évekig szidalmazzuk a szomszédot, ócsároljuk minden megmozdulását, becsméreljük a munkáját, a kertjét, a családját és gyakorlatilag bármit, ami őt érinti. Mindezt persze naponta kitesszük a Facebook-ra is. Utána átmegyünk hozzá és kölcsönkérünk 10 ezer forintot fizetésig. Vagy a fűnyíróját. Nyilván nem fog adni semmit. Én se adnék. Sőt, Ön sem és igaza lenne. Márki-Zay Péter most így járt és így fog járni, ha nem változtat. Nincs szövetségese. S ha neki polgármesterként nincs, akkor a városnak sincs. Összeveszett mindenkivel, aztán csodálkozik, hogy semmire nem jut, (kivéve persze a választások előtti kampánydorbézolásokra, azokra jutott, akkor ürült ki a kassza) így díjakat kell emelni  – fogalmazott  vásárhelyi Fidesz elnöke.

Gazdálkodni kellene és nem garázdálkodni

Szél István hangsúlyozta, számos ellenzéki vezetésű város vezetőinek munkásságát ismeri, „akik nem akarták felakasztani a kormány tagjait, nem kiabáltak fűt-fát, hazugságot minden nap, hanem a településük érdekében kijárták, kijárják a forrásokat, azaz együttműködtek”.

– Egy polgármester a választópolgárok egészét és nem egy részét képviseli. Nem is saját magát. Gazdálkodni kellene és nem garázdálkodni. A drágulás árát mindenkinek meg kell majd fizetni, annak is, aki rá szavazott és annak is akinek nem. Polgármester Úr! Lapozd át a jelenlegi hódmezővásárhelyi költségvetést, van ott még felesleges kiadás, ha azt lecsökkented, nem kell ilyen horrorisztikus emelésre készülnöd. S még mielőtt a szolidaritási adóra fognád a megszorításokat, mert ezt fogod tenni: más, hasonló város is megfizeti ugyanezt az adónemet – írta Szél István.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában