Pályázatokat írtak

2 órája

Márki-Zay Péter reméli, pályáznak a jelenlegi vezetők is

Két önkormányzati tulajdonú és egy részben városi tulajdonú vásárhelyi gazdasági társaságban is lejár év végén az ügyvezető igazgató megbízása. A Márki-Zay Péter vezette közgyűlés a ciklus utolsó rendes ülésén kiírta a pályázatot.

Kovács Erika

Börcsök Györgyi, a Hódfó Hódmezővásárhelyi Foglalkoztató Közhasznú Nkft., Kozó Attila, a Vásárhelyi Médiacentrum Nkft. és Katona Zsolt, a Hód-Fürdő Szolgáltató és Üzemeltető Kft. ügyvezetőjének öt évre szóló megbízatása 2024. december 31-én lejár – derült ki Márki-Zay Péter polgármester előterjesztéséből. 

Márki-Zay Péter, Hód-fürdő, Hódfó
A Hód-Fürdő vezetőjének megbízása is lejár év végén. Mivel a cégben csak részben tulajdonos az önkormányzat, derült ki Márki-Zay Péter beszámolójából, itt csak javaslatot tehet a közgyűlés vezetői pályázat kiírására. Archív fotó: Török János

A Hód-Fürdőnél csak javaslatot tehet a közgyűlés a pályázatra

A Hódfó és a Médiacentrum teljes mértékben az önkormányzaté, míg a Hód-Fürdőben résztulajdona van a városnak, utóbbiban a város egy másik cége, a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. (HVSZ Zrt.) is tulajdonos, méghozzá 51 százalékkal, vagyis többséggel. Így az első két cég esetében az önkormányzat az újabb 5 éves ciklusra kiírhatta a pályázatot, a Hód-Fürdő Kft. esetében pedig – a szabályok értelmében – javaslattal élhet.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a szeptember végi közgyűlésen hangsúlyozta, ragaszkodnak ahhoz, hogy mindhárom önkormányzati, illetve részben városi cég esetében nyílt pályázaton válasszák ki az új ügyvezetőt.

Márki-Zay Péter elégedett a jelenlegi vezetőkkel

– A jelentkezőket szeretnénk meghallgatni személyesen is, várjuk a legjobb ajánlatokat. Természetesen mindhárom cég esetében biztatjuk a jelenlegi vezetőket, hogy újból pályázzanak. Véleményem szerint mindannyian szép eredményeket hoztak a városnak, mindhármukat alkalmasnak látom a folytatásra, ezért remélem, hogy ők is pályáznak a következő 5 éves vezetői ciklusra – mondta Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. Hozzátette, a nyílt pályázattal azonban nyitva szeretnék hagyni minden szakember számára a pályázat lehetőségét.

– Előre nem tudjuk borítékolni, hogy kié lesz a legjobb pályázat, de megnyugtató úgy nekiindulni ennek, hogy a jelenlegi vezetők is alkalmasak a feladatra – fogalmazott Márki-Zay Péter.

Fizetésemelések visszamenőleg

A cégek vezetői legutóbb a fizetésemelésük kapcsán kerültek be a hírekbe. A Hód-Fürdő és a Médiacentrum vezetőjének fizetésemelése június 27-én, a választások után néhány nappal került a közgyűlés elé, azon a tanácskozáson, ahol – hatékonyságnövelésre való hivatkozással – a városháza dolgozói közül nyolc fő kirúgásáról is döntöttek.

A Hód-Fürdő Kft. az üzleti terve szerint idén 410 milliós veszteséggel számol. A cég vezetőjének 4 év óta változatlan, bruttó 600 ezer forint volt a fizetése, amit januárig visszamenőleg bruttó 820 ezer forintra emeltek. A Médiacentrum vezetőjének fizetésemelését azon az ülésen azonban nem emelték meg. A Márki-Zay Pétert támogató képviselők közül is volt, aki tartózkodott, így nem volt meg a szükséges szavazat. A következő ülésen azonban ez a fizetésemelés is átment, vagyis bruttó 620 ezer forintról bruttó 700 ezer forintra emelkedett. A legutóbbi ülésen az előterjesztések között szerepelt ugyan a Hódfó ügyvezetőjének bruttó 650-ről bruttó 700 ezer forintra történő béremelése, ami végül nem került napirendre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában