Helyi közélet

2024.09.05. 15:30

Magyar értékek Európában – Makóra érkezik a programsorozat

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Makón, a Hagymafesztivál ideje alatt rendezik meg az 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban című országos programsorozat Csongrád-Csanád megyei rendezvényeit. 

1100 éve Európában plakát.
A programsorozat plakátja.

A helyi programelemek közül az első a József Attila Városi Könyvtárban szeptember 12-én, csütörtökön 11 órakor a Szépművészeti Múzeum Királyok, hősök, csaták – 1100 év Európában című interaktív történelmi előadása, majd az azt követő, témához kötődő kézműves foglalkozás lesz. Aznap a továbbiakban, illetve a rá következő pénteken, szombaton és vasárnap összesen 15 rendezvényt tartanak a Maros-parti város különböző helyszínein – a könyvtárban, a Koronában, a Hagymaházban és főtéren, különböző időpontokban. Lesz többek között filmvetítés és közönségtalálkozó, koncert, kiállítás, színházi előadás, táncos, illetve cirkuszművészeti produkció. A programsorozatot az 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban című interaktív vándorkiállítás zárja, amely szeptember 16-ától 24-éig lesz látható a Hagymaházban.

Fotó: Borka Barnabás

Az országjáró programot az Európai Unió Tanácsának soros elnöksége jegyében szervezték meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával. Célja, hogy közösen ünnepeljük kulturális, történelmi örökségünket, hagyományainkat, és bemutassa azokat az értékeinket, amelyekre büszkék lehetünk, éljünk magyarként bárhol a Kárpát-medencén innen és túl – mindazt, amit mi, magyarok adtunk a világnak, Európának.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában