Helyi közélet

2024.09.05. 07:55

Klímaberendezéseket kapott a gyermekklinika

Klímaberendezéseket adományozott a Solar Konstrukt Kft. a gyermekklinikának. A négy gépet már be is szerelték: három vizsgálóban, egy pedig orvosi szobában hűti a levegőt.

Timár Kriszta

A klímaberendezéseket már be is üzemelték. Fotó: Gémes Sándor

Négy klímaberendezést adományozott a szegedi gyermekklinika alapítványának a Solar Konstrukt Kft. A gépeket már be is szerelték a kijelölt helyiségekbe, mostantól tehát komfortosabb körülmények között lehetnek az itt vizsgált gyermekek.

Bereczki Csaba, a Tekulics Péter a Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának vezetője elmondta, a négy klíma közül három egy-egy vizsgálóba került. Az EEG, a légzésfunkció és az urodinámiás szakrendelők azért maradtak ki a klinika klimatizálásból, mert eredetileg más funkciójú helyiségek voltak. Az átalakítások miatt azonban most itt is szakrendelők működnek, ahol ráadásul hosszabb vizsgálatokat végeznek. Mostantól ezekben sem lesz nyáron melegük a gyerekeknek - és persze az itt dolgozó orvosoknak sem. A negyedik klímaberendezést egy második emeleti, déli fekvésű orvosi szobába telepítették, ahol nagyjából tucatnyi számítógép működik egész nap, illetve 8-10 orvos dolgozik. 

Kispál Richárd, a Solar Konstrukt klíma-és hőszivattyú üzletágvezetője elmondta, cégük minden évben adományoz. 

Elsősorban gyerekeket igyekszünk támogatni. Az idei extrém hőségben felmerült, hogy egészségügyi intézményt tegyünk komfortosabbá, így esett a választás a gyermekklinikára, melynek alapítványa örömmel fogadta ezt a felajánlást

 - mesélte.

A cég felvette a kapcsolatot a Daikin klímák gyártójával, mely szívesen állt a kezdeményezés mellé. - 

Ők adták a berendezéseket, mi pedig telepítettük azokat. Ami nem is volt olyan egyszerű, hiszen a második emeletre a kültéri egységet kosaras autóval kellett felszerelni

 - beszélt az üzletágvezető a munkálatokról. Az adományba adott klímák egyébként alkalmasak a folyamatos, nagy terhelésre a hűtés mellett pedig fűteni is tudnak. A négy berendezés és azok felszerelésének összértéke nagyjából 5 millió forint volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában