Bővítették

2 órája

A Kiskuckó bölcsődei csoport október 1-jén nyit

Székkutason október 1-jétől már nem egy, hanem két csoportban fogadják a bölcsődés korú gyermekeket. A Kiskuckó bölcsődei csoport újabb hét kisgyermek napközbeni ellátásáról gondoskodik.

Kovács Erika

Székkutason már évtizedes múltja van a bölcsődei ellátásnak, csakhogy kinőtték, ezért volt szükség, hogy létrejöjjön a Kiskuckó bölcsődei csoport.

Kiskuckó bölcsődei csoport, Székkutas, csoportszoba, fejlesztés, óvoda, bölcsődei ellátás
A Kiskuckó bölcsődei csoport szobája kulcsrakész, keddtől jöhetnek a gyermekek. Fotó: Székkutas önkormányzata

Eddig nyolc férőhelyük volt

– Nagyon népszerű a nyolc fős Kismackó Családi Bölcsőde, ahol már szinte a kezdetektől mindig több volt a jelentkező, mint ahány kicsit fogadni tudtunk – mondta a szeptember 30-án leköszönő Szél István, Székkutas polgármestere, aki 14 évig volt a település vezetője, a június 9-i választáson már nem indult.

Kinőtték a csoportot

– Az édesanyák így visszatérhettek a munka világába, mert a gyermeküket biztonságban tudhatták napközben. A bölcsődei ellátás iránt egyre nagyobb volt az érdeklődés, az utóbbi két évben ez felerősödött. Ezért is hoztuk létre a második csoportot. A bölcsőde és az óvoda egy épületben található. Egy nagyobb óvodai csoportszobát választottunk le, itt alakítottuk ki az újabb bölcsődei csoportot, ami a Kiskuckó nevet kapta. Ide hét kisgyermek járhat. A létszám feltöltésével nem lesz gondunk, hiszen már az előzetes beiratkozások alapján is megvannak az új bölcsiseink – említette meg Szél István. 

A Kiskuckó bölcsődei csoport kedden nyit

Az önkormányzat hárommillió forintot fordított a Kiskuckó kialakítására, berendezésére. Az új csoport indítására megkapták a hivatalos engedélyeket, október 1-jétől fogadják a gyermekeket.

Székkutason egy épületben működik az óvoda és a bölcsőde, így a bölcsődéseknek nem jelent gondot majd az óvodába lépés sem, hiszen jól ismerik a felnőtteket és a leendő óvodai csoporttársaikat is.

Képalá: Most még üresen a Kiskuckó bölcsődei csoport, a legkisebb székkutasiak október 1-jétől járnak ide. Fotó: Székkutas önkormányzata

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában