Mindent ki lehetett próbálni

2 órája

Rendőrautóba ültették a gyerekeket

Suki Zoltán

Egy második gyereknapot rendezett a Szegedi Tankerületi Központ és a Szegedi Rendőrkapitányság szombaton, a Szent Gellért Fórumban. Vad Róbert, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a rendezvényre csaknem 150 család érkezett a tankerület 28 iskolájából. Köztük volt a tízéves Laci és szülei. A kisfiú nem győzte kapkodni a fejét, mert a nap természetesen nemcsak az oktatásról, hanem a szórakozásról is szólt. A gyerekek beszállhattak egy rendőr- és egy tűzoltóautóba is, ezek körül nem is nagyon volt szabad hely.

rendőr, keve, balesetmegelőzés, gyerek, szeged
Jó szórakozás volt kipróbálni a rendőrautót. Fotó: DM 

Az I. Keve Családi Élménynapot a Közlekedjünk Együtt – Vigyázzunk Egymásra elnevezésű iskolai balesetmegelőzési programban szervezték meg. A Keve program 2017-ben indult a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Szegedi Tankerületi Központ együttműködésével, és mára országos méretűvé nőtte ki magát. 

– A program ebben a tanévben is nagy sikerrel folytatódik a szegedi tankerület iskoláiban. A gyerekek játékos formában tanulnak tanáraiktól és az iskolarendőröktől a biztonságos közlekedésről. Az élménynap célja, hogy a gyerekek szüleiknek is megmutathassák a Kevében megszerzett tudásukat és a család közös élmény formájában mélyíthesse el a közlekedési ismereteket – közölte a rendőr-főkapitányság szóvivője.

rendőr, keve, balesetmegelőzés, gyerek, szeged
Fotó: DM

A családok csaknem 20 próbatétel közül választhattak, a legjobban teljesítők pedig értékes nyereményekben részesültek – mondta még Vad Róbert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában