Adósak a jubileummal

11 órája

Kihasználják a lehetőségeket Pusztamérgesen

A sikeres és folyamatban lévő pályázatok mellett a még 2020-ban elmaradt jubileumi, 25. Szüreti mulatság és kakaspörkölt-főző verseny is szóba került Pusztamérgesen, ahol Papp Sándor polgármesterrel beszélgettünk a következő öt év terveiről.

Arany T. János

– Először is szeretnénk befejezni a Félkrajcáros étterem külső felújítását. Van még egy folyamatban lévő LEADER-es pályázatunk: az általános iskola udvarán egy új biciklitároló megépítése és szabadtéri játszóeszközök beszerzése. Ez utóbbiak már itt vannak, a kerékpártárolót szeretnénk ebben az évben fölépíteni – kezdte Papp Sándor, Pusztamérges polgármestere, amikor a következő öt év terveiről kérdeztük. Ezek között szerepel egy termelői kispiac kialakítása is. 

kakas, polgármester, tervek
Papp Sándor polgármester. A lehetőségek maximális kihasználása mellett az elmaradt 25. jubileumi kakaspörköltfőző-verseny is szóba került Pusztamérgesen. Fotó: Karnok Csaba

– Volt nekünk egy piacunk, de a bölcsőde felépítésekor útban volt, és akkor szétbombáztuk az egészet. Ezzel adósai vagyunk a falunak, azt mindenféleképpen megvalósítjuk. A tervek már készen vannak, a költségvetése gyakorlatilag készen áll – tette hozzá a polgármester. A központi park közvilágítását is fejleszteni kell, mert ott jelenleg nincs fényforrás.

Az elmaradt jubileum

– A lehetőségeket szeretnénk maximálisan kihasználni. Amire nagyon ráférne a felújítás, azok a belterületi utak. Van egy-két olyan szakasz, amelyeknek a javítása sürgős lenne. Ami még a tervekben van, hogy fellendítenénk újra a falu közösségi életét. A falunapi megnyitón a múlt hétvégén is elmondtam, hogy annak idején, a 90-es évek elején, amikor elindult Pusztamérges legnagyobb rendezvénye, Szüreti fesztivál és kakaspörkölt-főző verseny néven pont a huszonötödikre készültünk 2020-ban, amikor jött a koronavírus-járvány. Akkor lett volna a huszonötödik, és utána kimaradt kettő, két évben nem csináltunk semmit, aztán a lehetőségek eléggé megváltoztak, az embereknek a hozzáállásával együtt. Ezért kereszteltük át az egész rendezvényt falunapra és főzőversenyre sokkal kevesebb költségvetéssel, de arról még nem tett le senki, és bízom benne, hogy az új képviselő-testületi tagok sem, hogy azért a huszonötödiket meg kéne ünnepelni. Az a célom, hogy ebben az ötéves időszakban ez sikerüljön – mondta a település leghíresebb rendezvényéről Papp Sándor polgármester. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában