Szeptember 20-áig várják az érdeklődő szakemberek jelentkezését

2024.09.05. 17:30

Jegyző kerestetik a Csanádalberti Közös Önkormányzati Hivatalba

A nyugdíjba vonuló jegyző utódját keresi a Csanádalberti Közös Önkormányzati Hivatal. Szeptember 20-áig lehet jelentkezni. Annyi bizonyos, az új jegyző nagyon sok problémával találja majd szembe magát.

Kovács Erika

Augusztus végén írta ki a Csanádalberti Közös Önkormányzati Hivatal a jegyzői pályázatot. A mostani jegyző – aki már jelenleg is nyugdíjas – október elsejétől ténylegesen is nyugállományba vonulna.

014
Kérdésekkel Csjernyik Zoltánhoz, Csanádalberti polgármesteréhez fordulhatnak az érdeklődő szakemberek. Archív fotó: Kovács Erika
Fotó: Kovács Erika

Elvárás a jó terhelhetőség is

A Csanádalberti Közös Önkormányzati Hivatalhoz négy település tartozik: Csanádalberti, Nagyér, Ambrózfalva és Pitvaros. A hivatal székhelye Csanádalberti néhány évvel ezelőtt felújított polgármesteri hivatalában található. A kiírás szerint a jegyző főbb tevékenységi körei: a közös hivatal vezetése, a munkáltatói jogok gyakorlása a hivatal köztisztviselői felett, döntéshozatal a hatáskörébe utalt államigazgatási és önkormányzati hatósági ügyekben és a 4 képviselői testület működésével kapcsolatos feladatok ellátása. A közös hivatal négy településén, eltérő létszámban, összesen 13 köztisztviselő dolgozik. Az állás betöltésének feltétele a büntetlen előélet, a vagyonnyilatkozati eljárás lefolytatása. Öt év szakmai és vezetői gyakorlat is szükséges. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a rugalmas alkalmazkodó képesség, a jó kommunikációs képesség, a terhelhetőség és az etikus magatartás.

A jegyző októberben már kezdhet

Az állás iránt érdeklődők szeptember 20-áig adhatják be a pályázatukat, a beérkezett anyagokat szeptember 27-én bírálják el. A megválasztott jegyző október elsején foglalhatja el a hivatalát.

A kérdés csak az, lesz-e szakember, aki vállalkozik a feladatra. Az elmúlt hónapokban ugyanis, mint arról folyamatosan beszámoltunk, országos visszhangot is kiváltó botrány pattant ki a mikrotérségben. Ambrózfalva számlájáról több alkalommal nagy összegeket utalt át a pénzügyes Csanádalberti számlájára. Hogy onnan hová lett a pénz, ez után a rendőrség nyomoz.

Ambrózfalva a mai napig sem tudta kifizetni a vállalkozót, aki a szociális szolgáltató központot felújította, 35 millió forinttal tartoznak neki. A pénz megvolt, pályázaton nyerték, többek között az tűnt el.

Nem lesz egyszerű dolga

Időközben, szeptember elsején Ambrózfalva óvodája bezárt, mert a település sok pénzzel tartozik az óvodatársulásnak. Itt már évekkel ezelőtt is látszottak a bajok.

A jegyzőnek azért sem lesz könnyű dolga, mert a 4 település polgármesterei közül csak ketten viszik tovább a falujuk vezetését, Nagyér és Csanádalberti első embere. Ambrózfalvának és Pitvarosnak októbertől új polgármestere lesz, akiknek még nincs jártasságuk a településvezetésben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában