Szegedre is elhozzák az oktatási anyagot

2024.09.10. 18:00

A holokausztot új oktatási program mutatja be

Delmagyar.hu

Új oktatási programot indít a holokauszt bemutatására az Élet Menete Alapítvány – jelentette be Gordon Gábor, az alapítvány kuratóriumi elnöke kedden Budapesten. Az MTI tudósítása szerint a kezdeményezést bemutató sajtótájékoztatón Gordon Gábor elmondta, hogy az Európai Unió támogatásával megvalósult Experience History projekt keretében egy utazókiállítást hoztak létre, amellyel a következő másfél évben számos várost felkeresnek. A tárlat többek között Szegeden is látható lesz.

holokauszt
Fotó: Illusztráció:Shutterstock

Az alapítvány "legújabb és eddigi legkülönlegesebb" szemléltető oktatási anyaga az Auschwitz-Birkenau koncentrációs táborok óriás makettjeinek segítségével mutatja be a holokausztot és annak szélesebb kontextusát, illetve a helyi zsidó közösséghez köthető eseményeket

 – magyarázta Gordon Gábor.

A projekt elsődleges célja, hogy a Z-generáció a túlélők, az áldozatok és az elkövetők történeteinek felidézésével, informális oktatás keretében szerezhessen információkat a vészkorszakról 

– fogalmazott. Az Élet Menete Alapítvány már 2004 óta mutatja be különböző oktatási projekteken keresztül a holokauszt borzalmait.

Az oktatási anyagot elsőként Karcagon mutatják be, és már megvannak a jövő évi helyszínek is. Ezek egyike Szeged lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában