Helyi közélet

2024.09.13. 18:00

Három vármegyei cég kapott komoly elismerést

Suki Zoltán

Fotó: Agrárminisztérium

Csongrád-Csanád vármegyéből a hódmezővásárhelyi Csomiép Kft., a szentesi Délkertész, valamint a szegedi Sole-mizo kapta meg idén a Érték és Minőség Nagydíjat, amit a napokban adtak át a fővárosban.

Érték és Minőség Nagydíj
A parlamentben volt a díjátadó. Fotó: Agrárminisztérium 

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese az Országházban megrendezett Érték és Minőség Nagydíj pályázat eredményhirdetésén elmondta, hogy a kihívásokkal teli időkben a magyar gazdáknak helyt kell állniuk, és ebben a közegben kell meghoznia a magyar kormánynak azokat a szakpolitikai intézkedéseket, amelyek elősegítik az ágazat megerősítését és fejlődési pályára állítják a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart.

Farkas Sándor szerint az élelmiszeripar jövője nagymértékben múlik azon, hogy mennyire leszünk képesek minél nagyobb feldolgozottságú termékeket előállítani. A kormány felismerte ennek súlyát és történelmi lépésre szánta el magát, amikor a 2027-ig tartó uniós költségvetési ciklus forrásaihoz eddig nem látott mértékű, 80 százalékos nemzeti kiegészítő finanszírozást biztosított.

A miniszterhelyettes kiemelte, az agrárium ma az egyik leginnovatívabb ágazat. Ezt szolgálják a legmodernebb technológiák, amelyek segítségével képesek az agráriumban működő vállalkozások, gazdálkodók nemcsak a legjobb minőséget előállítani, hanem a hagyományos, magyar ízeket és vonásokat is megőrizni.

Idén már hetedik alkalommal adták át az Érték és Minőség Nagydíj pályázat kitüntetéseit. A védjegyhasználatot és a kitüntetést 32 pályázó, köztük egy határon túli vállalkozás érdemelte ki. Idén is a mezőgazdasághoz kötődő termékek alkották a legnépesebb díjazotti csoportot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában