Három életet menthet meg

2024.08.19. 07:15

Itt lesz véradás a héten Csongrád-Csanádban

A rövid héten két helyszínre települ ki a Vöröskereszt vármegyében. Dorozsmán és Mórahalmon lesz kihelyezett véradás. Mutatjuk az időpontokat.

Imre Péter Géza

Illusztráció: Laczkó Izabella

Kiskundorozsmán és Mórahalmon lesz ezen a héten kihelyezett véradás.

Dorozsmán augusztus 22-én csütörtökön 10 óra és 13.30 között a művelődési házba (Negyvennyolcas utca 12.) várják a donorokat.

Másnap, augusztus 23-án, pénteken 9 óra és 14.30 között pedig Mórahalmon, az Aranyszöm rendezvényházban lehet vért adni.

Ezeken kívül az állandó véradó helyszínek is várják a donorokat. A Szegedi Regionális Vérellátó Központ a Honvéd tér 4 szám alatt Szerdán és csütörtökön 10 és 18, pénteken pedig 7 és 14 óra között tart nyitva.

A szentesi kórház területén működő vérellátó osztály szerdán 7.30 és 12, csütörtökön pedig  14 és 17 óra között várja a véradókat.

A hódmezővásárhelyi transzfúziós osztály, amely ugyancsak a kórház területén működik, csütörtökön 8 és 13 óra között tart nyitva.

Ne feledjék, egy véradással akár három életet is megmenthetnek. a véradásokra mindig vigyenek magukkal arcképes igazolványt, lakcímkártyát és taj-kártyát, mert ezek hiányában nem adhatnak vért. 

A Vöröskereszt honlapján a véradási helyszínkereső segítségével megnézhetik, hogy hol van az Önökhöz legközelebb eső véradó-helyszín. Az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján pedig ellenőrizhetik, hogy melyik vércsoportú vérből hány napra elegendő készlet van. Ugyanitt részletes tájékoztatást olvashatnak arról, hogy miért fontos a véradás. Aki még nem volt donor, elolvashatja azt is, hogy miként zajlik a vérvétel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában