Elismerő címek

2024.08.08. 15:59

Orosz Éva háziorvos Baks díszpolgára

Imre Péter Géza

Fotó: Sándor Attila/kistelekjaras.hu

A közelmúltban tartott XXVI. Baksi Falunapokon – amelyen a település 1947. augusztus elsején történt önállóvá válására is emlékeznek – több elismerő címet is átadtak.

Az idei eseményhez kapcsolódott Antal Imre plébános búcsúmiséje a helyi Jézus Szíve-templomban, a hívek ajándékokkal köszöntek el tőle, illetve a lakosokért, a közösségért és a községért végzett munkájáért díszoklevelet vehetett át.

Más kitüntetések, elismerések is gazdára találtak az ünnepségen, amelyeket Búza Zsolt polgármester adott át. Díszpolgári címet kapott Orosz Éva, aki háziorvosként és a képviselő-testület tagjaként is, több évtizeden keresztül sokat tett Baksért, szeretetnek és tiszteletnek örvend a lakosság körében.

Török Jánosné a Szent Miklós Katolikus Általános Iskolánál és Óvodánál végzett munkájáért vehetett át díszoklevelet. A község legfiatalabb tagját, Boldogh Ninát emléklappal köszöntötték, akárcsak a legidősebbet, Molnár Imréné Kiss Máriát. Gyapjas Lizett Írisz a FitKid sportágban országos versenyeken és Európa-bajnokságokon elért nagyszerű eredményeiért érdemelt díszoklevelet, és ilyen elismerést vehetett át a Baks BSE labdarúgócsapata, különös tekintettel a vármegyei II. osztályú bajnokságba való feljutásért. Jaksa Zsanettnek az önkormányzatért, a településért és lakosaiért végzett köztisztviselői munkáját ismerték el díszoklevéllel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában