Helyi közélet

2024.08.06. 21:30

Messze esett az alma a fájától

Delmagyar.hu

Ez az alma messze esett a fájától. Fotó: Gémes Sándor

Ismerjük a közmondást, hogy nem esik messze az alma a fájától. Vannak azonban kivételek. Egy ilyet örökített meg fotóriporter kollégánk, amikor egy nyilvánvalóan nem almafán fedezett fel egy érett gyümölcsöt. Hogy ki és miért gondolta úgy, hogy otthagy az ágak között egy almát, talán nem tudjuk meg, ahogy azt sem, kihasználta-e valaki ezt a kedves gesztust és uzsonnára elfogyasztotta, vagy a madaraké lett.

Érdemes azonban ezt a képet kicsit memorizálnunk, hátha éjszaka felötlik az agyunkban. Gyümölcsökkel teli fáról álmodni ugyanis rendszerint pozitív jelentéssel bír. Egy ilyen álom azt jelezheti, hogy az általad belefektetett erőfeszítések mostanra hozzák meg a várt eredményeket, és itt az idő a jutalom begyűjtésére, de azt is kifejezheti, hogy az életedben személyes vagy szakmai fejlődésen mész keresztül.

Szóval ki tudja, lehet, hogy csak valaki szerencsét akart hozni az életébe azzal, hogy csináld magad mozgalomban készített egy gyümölcsfát. Mindenesetre ha így történt, kíváncsiak vagyunk, bejött-e. És akkor esetleg az almás mondást is kiegészíthetjük, hogy nem esik messze a fájától, de ha mégis, az szerencsét hoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában