Áldatlan állapotok uralkodtak

2024.08.09. 19:30

Kilenc utcát egyirányúsítanak Felsővároson

Áldatlan állapotok uralkodtak Felsővároson a József Attila sugárút – Római körút – Szilléri sugárút – Retek utca közötti területen, legalábbis ami a parkolást és a közlekedést illeti. Ezen próbál most a városvezetés javítani úgy, hogy drasztikusan megváltoztatja a közlekedési rendet, és kilenc utcát egyirányúsít. Egyirányú lesz többek között a Dankó Pista utca a József Attila sugárút felől, a Gál utca, a Hóbiárt basa utca, valamint a Szilléri sugárút egy kis szakasza is.

Suki Zoltán

Csak a József Attila sugárút felől lehet majd behajtani a Dankó Pista utcába. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Csütörtökön került a szegedi közgyűlés Városüzemeltetési Bizottsága elé a József Attila sugárút és Szilléri sugárút közötti terület forgalmi rendjének módosítása. Nagy Sándor alpolgármester közösségi oldalán azt írta, hogy az elmúlt években az autók megnövekedett száma miatt rengeteg konfliktus alakult ki ezekben az utcákban: az össze-vissza parkolás koccanásveszélyes helyzeteket teremtett, és sok panasz volt a zöldterületek letaposására is. 

Hasonló helyzet évtizedekkel ezelőtt alakult ki a Belvárosban, ahol akkor sok utcát egyirányúsítottak, kezelhetőbbé téve a helyzetet. A lakossági panaszok nyomán a szakiroda kidolgoztatta az új forgalmi rendet, amivel a tömbben gördülékenyebbé és biztonságosabbá tudják tenni a forgalmat. Az új tábláknak augusztus 31-ig kell kikerülni 

– tette hozzá Nagy Sándor, megemlítve azt is, hogy a kerékpáros közlekedés minden utcában mindkét irányban marad, és az intézkedést a Bizottság szükség esetén egy év múlva felülvizsgálja a tapasztalatok alapján.

A környéken egyébként sokszor valóban káosz volt, alig fértek el egymás és a még parkoló kocsik mellet az autósok. 

Egyirányú lesz a Dankó Pista utca a József Attila sugárút felől, a Gál utca, a Hóbiárt basa utca, a Róna, a Bihari, a Dandár, a Rom és a Kemes utca, valamint a Szilléri sugárút egy kis szakasza is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában