Helyi közélet

2024.08.20. 13:08

Kenyérszentelés Kisteleken – GALÉRIA

Kisteleken a Szent István téren tartották augusztus 20-án az államalapítás és Szent István király ünnepét, és a járási székhelyen ehhez még az a plusz is társult, hogy a szent király a város védőszentje. Erre Nagy Sándor polgármester is emlékeztetett.

Együtt ünnepelt a város. Fotó: Imre Péter

Az ünnep azért ünnep, mert készülünk rá, és ez megkülönbözteti a többi naptól. Szent István településünk védőszentje, és természetesnek vesszük, hogy városunknak van ilyen. Amikor az ember nagy bajba kerül, kéri a segítségét, keresi a kapaszkodót: én voltam ilyen helyzetben, és bár nem láttam, éreztem a gondoskodást. Ezt bizonyára többen átélték és tapasztalhatták, hogy bátran fordulhatunk városunk védőszentjéhez, Szent Istvánhoz. A segítséget megköszönjük, mint ahogy most mi is köszönetet mondunk olyanoknak, akik sokat tettek értünk, Kistelekért és ezt a hálát különösen megérdemlik 

– mondta Nagy Sándor.

Ezután átadták a díjakat és az elismeréseket. Díszoklevelet és plakettet vehetett át Pölös Gábor tűzoltó őrmester Kistelek közbiztonságáért, Barnáné Juhász Sára az Év szociális dolgozója, Kormány Mihály az Év mentőse lett a kisvárosban, Nagy Zoltán Zsoltnak pedig a város és a járás lakosságának érdekében az egészségügyben végzett lelkiismeretes szolgálatát jutalmazták díszoklevéllel. Ezt követően Pro Urbe, a városért díjat kapott Sisák László és Tóth Sándor – utóbbi posztumusz, az elismerést a családja vette át – a város építészetében, arculatáért végzett kiemelkedő munkáért.

A város Antal Imre plébánostól is elköszönt, búcsúajándékkal kedveskedtek neki. Róla azt mondta Nagy Sándor, „jó embert ismertünk meg benne, és biztos vagyok benne, hogy szereti Kisteleket, mert mi is szeretjük őt”. Az új kenyereket, amiből a jelenlévők kóstolót is kaptak, Brendan atya szentelte meg, és egész nap érdekes programok várták a Szent István térre kilátogatókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában