Napszínes

2024.08.28. 08:30

Fordult a kocka

Vannak ritka pillanatok, amikor hirtelen megváltoznak a szerepek, és aki eddig alárendelt volt, az hirtelen változtathat ezen. Hasonló történt a tiszaszigeti magyar kupa-mérkőzésen is.

Vajgely Pál

A labdarúgó játékvezetők stílusára sok különböző példát láthattunk már. Fontos a kommunikáció, a testtartás, de arról is számtalan videó kering az internet világában, ahogy egy-egy sporttárs igencsak kifinomult mozdulatokkal nyújtja fel azt a bizonyos lapot, amellyel éppen fegyelmezni kívánja a játékosokat. 

Ritka szituáció, amikor a játékvezetőt figyelmeztetik.
Ritka szituáció, amikor a játékvezetőt figyelmeztetik. Fotó: Gémes Sándor

Tiszaszigeten egy pillanatra megfordult a világ, hiszen ez alkalommal nem a futballista kapta, hanem ő adta a lapot – persze még ha képletesen is. A hazaiak játékosa kisegítette a játékvezetőt, aki megfeledkezett a zsebében lévő kártyáról, így éppen úgy tűnhet, mintha visszanyalna a fagyi, és ezúttal a bíró kapna sárga lapot. 

Ennek persze jelentősége nincsen, bár bizonyára lennének olyan szituációk, amikor a csapatok szeretnének élni a szankcionálás lehetőségével, és akár merészebb ítéleteket hozva nem csak a sárgát, hanem akár a pirosat is felmutatnák egy-egy sípmesternek, kifejezve ezzel a véleményüket a tevékenységéről. Mindenesetre érdekes belegondolni, milyen lenne, ha a játékosoknak, vagy a csapatoknak is lenne lehetőségüket a figyelmeztetésre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában