Helyi közélet

2024.08.25. 08:30

Felújítják a csongrádi pontonhidat

Szabó Imre

A csongrádi pontonhíd szerkezete időről időre felújítást igényel. Archív fotó: Majzik Attila

Jövő hétfőn, azaz augusztus 26-án indul a csongrádi pontonhíd felújítása – derül ki Bedő Tamás polgármester lakossági tájékoztatójából. A munka várhatóan október 15-ére fejeződik be. 

Arról az egy nyomvonal szélességű hídról van szó, amelynek elődje fából épült, ezért sokan még ma is fahídként emlegetik; a régit mindkét világháború időszakában felrobbantották, és faszerkezetét vasra cserélték. Mai formájában 67 éve szolgálja a közlekedőket, Csongrádot a Tisza túloldalán lévő Csépával köti össze.

A részleges felújításra, karbantartásra a létesítmény működőképességének fenntartása érdekében van szükség. A munkát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád-Csanád Vármegyei Igazgatósága végzi el. A hidat a felújítás idejére szét kell szedni, enélkül nem lehetne a feladatot megoldani, így természetesen a közlekedők ez idő alatt nem tudják majd használni. Jó hír azonban, hogy a két település a munkálatok sem marad összeköttetés nélkül: Csongrád és Csépa között komp fogja biztosítani az átkelést a folyón.

Megtudtuk: a munkák elvégzésére a késő őszi és téli időszak – amikor egyébként sem működni a pontonhíd, olyankor is komp jár a két part között – a magas páratartalom és az alacsony hőmérséklet miatt sajnos nem alkalmas.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában