Helyi közélet

2024.08.21. 22:00

Ezek voltak a szerdai nap legfontosabb hírei

Delmagyar.hu

Délmagyar podcast: Sporthang – Futball és kézilabda

A futball játszott a főszerepet a delmagyar.hu megszokott sportos podcastjében, a Sporthangban. Volt is miről beszélnie az immár három tagú stábnak, Vajgely Pálnak, Mádi Józsefnek és Becsei Dávidnak, hiszen a Szeged-Csanád GA a labdarúgó NB II.-ben megszerezte mindhárom pontot a Soroksár ellen, míg az NB III.-ban az újonc Szegedi VSE négy meccse veretlen, sőt ezalatt tíz pontot szerzett, eközben a Hódmezővásárhelyi FC mindössze kettőt.

Tényleg hosszú volt a hétvége: prostitúció, embercsempészet és tolvajlás

Prostitúció, embercsempészet és tolvajlás miatt is kellett dolgoznia a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírájának és az ügyészeknek a hétvégén, ami elég sűrű volt, legalábbis ami a bűncselekményeket illeti. A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség azt közölte szerdán, hogy a hosszú hétvégi ügyeleti tevékenysége során egy ukrán embercsempész, egy nőt prostituáltnak eladó férfi, két bolti tolvajlásra szakosodott nő és egy apját megszurkáló férfi letartóztatására tett indítványt.

Ott lőhet, ahol a kvótát szerezte – a zsombói sportoló izgalommal készül a paralimpiára

A zsombói Cél-Tudat SE sportlövője, Rescsik Csaba némi izgalommal készül a párizsi paralimpiára, amelyen három számban lesz érdekelt. Szeretne úgy teljesíteni, ahogy korábban ugyanezen a helyszínen, amikor megszerezte a kvótát.

Boldog Gizella-díj: példamutató polgári gondolkodásukkal, hosszú időn át folytatott munkásságukkal szereztek kimagasló érdemeket

Két kiváló szakembert tüntetett ki Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány kuratóriuma. A hetedik alkalommal odaítélt Boldog Gizella-díjjal Cserjés Katalin irodalomtörténészt és Perényi János gazdálkodót tüntetett ki a civil szervezet, akik az augusztus 19-én megrendezett gálán vehették át az elismerést.

Fesztivál helyett ingyenes közösségi főzést rendez Mocselini

Szerdán érkezett a hír, mégsem szerezi meg Mocselini Rudolf a halfesztivált a Fokán. Beszéltünk vele és kiderült, nem marad el, csak tovább alakul a halfesztiválpótló halfesztivál. Fesztivál helyett közösségi főzés lesz két hét múlva.

Békéssámson határában találták meg egy csanádpalotai férfi holttestét

Egy békéssámsoni gazda a falu határában, a földjén bukkant rá egy holttestre még pénteken reggel. A helyszín közelében volt egy kerékpár is. Azt találgatták a helyiek, vajon ki lehet az illető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában