Helyi közélet

2024.08.29. 21:30

Ez történt ma a térségben – 2024. augusztus 29.

Delmagyar.hu

Báthorynak hívják jövő héttől az egykori Ságvári gimnáziumot

Új névvel kezdi meg az új tanévet a Szegeden mindenki által Ságváriként emlegetett gimnázium. A SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola 2015-ben vesztette el a Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium nevet. 

Sima lángos 2 ezer – idén sem olcsó buli éhesen SZIN-ezni

Idén sem lett olcsóbb enni-inni a SZIN-en, mint tavaly, aki azonban árérzékeny, találhat kedvezőbb megoldásokat. A fesztivál első napján a pénztárcát érintő kérdéseken kívül megnéztük, milyen újítások történtek, illetve azt is, mivel lehet itt napközben elütni az időt.

Öt érmet szereztek a magyar diákok a Közép-európai Matematikai Olimpián

Egyéniben négy bronz- és egy aranyérmet szereztek a magyar diákok, a csapatversenyben pedig az ötödik helyen végeztek a Közép-európai Matematikai Olimpián, amely a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézetében zajlott. A díjkiosztó ünnepséget csütörtökön tartották a Városházán.

Bordányban büntetőfékezett a bunkó BMW-s 

Egy autó- és motorszállítással foglalkozó szegedi cég posztolta ezt a videót a közösségi oldalára. A felvételen az látható, amint az elektromos IX3-as BMW tulajdonosa Bordány főutcáján megáll, hogy egy embernek köszönjön. A mögötte három tonnás utánfutóval haladó sofőr ezért fékezni kényszerült, dudálással nemtetszését fejezi ki, amin még a BMW-s háborodott fel. 

Tragikus a helyzet Ásotthalmon

Tragikus a helyzet az aszály miatt a Homokhátságon. Ásotthalmon egy gazda halastava teljesen kiszáradt, a Tóth Pincészet öntözővíz-tározóját folyamatosan utántöltik, különben az is kiszáradt volna. Ha nem érkezik jelentős vízutánpótlás, a fák is kiszáradnak az erdőben.

Újabb lakásokat ad el a város

Újabb lakásokat ad el a szegedi önkormányzat. Ráadásul olyanokat, amelyek a város legértékesebb részein, közvetlenül a belvárosban vannak. A kijelölt ingatlanok között van lakás többek között a Kárász utcában, a Tisza Lajos körúton és a Takaréktár utcában is. A lakások kivétel nélkül több tízmillió forintot érnek, a legdrágább több mint hetvenöt milliót.

Vegyes érzések és tapasztalatok a REpont adományozásról

Vármegyei állatvédő szervezetet is utolért az az országos jelenség, hogy a REpont adományokkal párhuzamosan csökkennek az egyéb támogatások. Holott egyre kritikusabbak mentéseik.

A Vásárhelyi Őszi Tárlatot rendezve több száz kilót mozgatnak

A díjazottak névsora egészen az október 5-i megnyitóig titkos, de már rendezik a 70. Vásárhelyi Őszi Tárlatot a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában. Nátyi Róbert kurátor a rendezési elvekről mesélt a félezerből kiválogatott 158 alkotás között.

Milliárdokról döntöttek

Két, milliárdos értékű pályázatról adott hírt közösségi oldalán a makói polgármester, Farkas Éva Erzsébet a szerdai testületi üléssel kapcsolatban: az egyik a Maros-parti kerékpárút megépítését, a másik a Nagyér-csatorna lefedését és egy víztározó megépítését célozza.

Nem szűnt meg Szentesen a fül-orr-gégészeti ellátás

Nem zárt be a fül-orr-gégészeti osztály a szentesi kórházban, a sajtóban több helyen is megjelent állítással ellentétben. Az ügyeleti, járóbeteg- és fekvőbeteg ellátás zavartalan – tájékoztatta lapunkat a Szegedi Tudományegyetem.

Levélpapa a rádióból

Első, 20 évvel ezelőtt kötete igazi sikerkönyv volt, a mostani negyedik megható családtörténet. A Levélpapa szerzője, a makói Hamzáné Farkas Mária azért ír, hogy másoknak segítsen – nyolcvan éves és lelkes eszperantista.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában