Gyakorlat

2024.07.06. 16:30

Ropogtak a fegyverek Dócon – GALÉRIA

Kiképzési napot tartott a Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred, vitéz Fekete Imre 101. Területvédelmi Zászlóalja szombaton Dócon. A zászlóalj katonái gépkarabéllyal gyakorlatoztak, és az volt a különlegesség, hogy a civileket is beengedtek a területre.

Suki Zoltán

Várják mindazon magyar állampolgárokat, akik saját lakókörnyezetükben szeretnének tenni a közösségért

Fotó: FOTÓ: DM

Fegyverropogástól volt hangos szombaton Dóc, ahol a Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred tartott lőgyakorlatot, és egyben nyílt napot is. 

Az érdeklődők több helyszínen ismerkedhettek meg a Magyar Honvédségben rendszeresített eszközökkel, fegyverekkel, felszerelésekkel és kipróbálhatták többek között az airsoft lövészetet. Az ezred katonái pedig gépkarabéllyal gyakorlatoztak,

Huszár Ferenc ezredes ezredparancsnok lapunknak azt mondta, hogy a honvédség toborzókampányában nem behívót, hanem meghívót küldenek a fiataloknak, és a cél, hogy csatlakozzanak a haderő egyik nagyon fontos komponenséhez a területvédelmi tartalékosokhoz. 

Az ezredparancsnok hozzátette: július elsejétől a kormány jelentős összeget fordít arra, hogy ösztönözze és honorálja a tartalékos szolgálatot. A területvédelmi tartalékosok a szerződés aláírásakor bruttó 150 ezer forint szerződéskötési díjat kapnak, valamint a szolgálat időtartamára évenként bruttó 600 ezer forint jár havi bontásban.

Az ezredparancsnok elmondta, hogy a tartalékos szolgálatra várják mindazon magyar állampolgárokat, akik saját lakókörnyezetükben szeretnének tenni a közösségért, munkájuk mellett a szabadidejükben egy motivált és jól képzett közösséghez szeretnének tartozni, ahol az anyagi megbecsülést is megkapják. Huszár Ferenc a területvédelmi tartalékos katonák kiképzéséről elmondta azt is, hogy több lehetőség is van a felkészítésre. Vannak olyan fiatalok, akik a nyári, tanulmányok közötti időszakban 25 napra bevonulnak a honvédségbe, de van olyan lehetőség is, hogy hétvégente járjanak kiképzésre.

A jelentkezés feltétele a betöltött 18 év, a belépést pedig orvosi vizsgálat, fizikai állapotfelmérés és elbeszélgetés előzi meg, amit egy átlagos adottságú magyar fiatal könnyen teljesíthet. 

Az iranyasereg.hu oldallal a korábbi 2-4 hetes jelentkezési folyamat akár négy napra is csökkenthető, és előnye, hogy a nap 24 órájában elérhető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában