Helyi közélet

2024.07.29. 11:34

Regionális polgárőr napot rendeztek

Polgárőrnapot tartottak szombaton Eperjesen, a Király-tónál. A Csongrád-Csanád és Békés vármegyei polgárőr szervezetek tagjai vettek részt az ünnepségen, amelyen kitüntetéseket is átadtak.

Delmagyar.hu

Közös lángosozással kezdődött szombaton a regionális polgárőr nap, amelynek Eperjes adott otthont. A Csongrád-Csanád és Békés vármegyei polgárőr szervezetek ezután barátságos labdarúgó mérkőzésen mérették meg magukat.

A regionális polgárőr napon elismeréseket is átadtak. Fotó: Faragó János
A regionális polgárőr napon elismeréseket is átadtak. Fotó: Faragó János

Kabai Mátyás polgármester megnyitó beszédében úgy fogalmazott, hogy nagy meglepetés és egyben öröm is volt, hogy a rendezvénynek Eperjes adhat helyet. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke köszöntőjében a rendőrség és a polgárőrség közötti gyümölcsöző együttműködést hangsúlyozta. Megbecsülése jeléül a két szervező egyesületnek, az Eperjesi és a Gádorosi Polgárőr Egyesületnek az Országos Polgárőr Szövetség Arany Érdemkereszt kitüntetést adta át. Majd megköszönte a tíz éve tartó határvédelmi szolgálatban résztvevők munkáját. Elmondta, hogy az idei év fő programja az illegális szemétlerakók felkutatása és megszüntetése, amelyről az év második felében elmondható, hogy sikeres. Végezetül arra hívta fel a figyelmet, hogy szeretné, ha a polgárőrség következő célkitűzése a gyermek- és ifjúságvédelem lenne.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Polyák Zsolt rendőr dandártábornok önkéntes közösségi munkájukért és a vármegyei települések közbiztonságáért kifejtett eredményes bűnmegelőzési tevékenységükért emléklapot adományozott a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének. Szent György plakett kitüntetésben részesült Ormai Tibor, a Polgárőr, Tűz- és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület Mártély polgárőre és Dékány Péter, a Balástyai Polgárőr Egyesület polgárőre. A rendőrfőkapitány emléktárggyal jutalmazta Bihari Ferencet, a Szegvári Polgárőr Egyesület elnökét és Pintér Gábort, az Újszegedi Polgárőr Egyesület polgárőrét. Kiemelkedő tevékenysége elismeréséül emlékérmet vehetett át Szántai Kis Sándor, a Tömörkényi Polgárőr Egyesület polgárőre és Kosztolányi László, a Csanádalberti Polgárőr Egyesület polgárőre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában