Helyi közélet

2024.07.27. 14:13

Polgárőrök segítettek az iskolának

Csanádalbertin nincs visszaváltópont. A polgárőrök elvitték a palackokat és dobozokat, ezzel segítettek.

Delmagyar.hu

Csanádalbertin hagyomány, hogy a település iskoláját, óvodáját a lakosság valamilyen formában támogatja – írja Facebook-oldalán a Csanádalberti Polgárőr Egyesület. Rendszeresen segítenek például kupakok, vonalkódok, szavazatok gyűjtésével, akciókban való részvétellel, papír- és vasgyűjtéssel. Most újabb támogatási lehetőség bukkant fel az újrahasznosítható PET-palackok, fém üdítősdobozok képében.

A betétdíjas termékek visszaváltása viszont jelenleg gondot jelent Csanádalbertin, mivel a településen nincsen visszaváltó pont. A polgárőrök ezért úgy döntöttek, hogy vállalják az  összegyűjtött visszaváltható palackok elszállítását. A legközelebbi, mezőhegyesi Re-ponton, első körben több mint ötezer forintért váltottak vissza betétdíjas palackokat, dobozokat, a Csanádalberti Iskola és Óvoda javára.

Mint kiderült, segítettek másoknak is: a visszaváltó pontnál összegyűlt érdeklődőknek egy rögtönzött kiselőadást is tartottak az automata működéséről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában