Helyi közélet

2024.07.12. 09:45

Megmenekülhet a pusztaszeri posta

A Magyar Posta Zrt. korábban, több mint 1 éve azzal kereste meg a pusztaszeri önkormányzatot, hogy partneri kapcsolatban és szerződéssel PostaPontként a település üzemeltesse a jövőben a helyi fiókot. Máté Gábor polgármester lapunknak elmondta: erre most, vállalkozók bevonásával, jó esély kínálkozik.

Imre Péter Géza

A pusztaszeri posta nem zár be július 15-én, a végleges megoldást még keresik. Fotó: Imre Péter

– Több mint egy éve a Magyar Posta megkeresett bennünket, hogy postánk további üzemeltetésére partneri szerződést kössünk. Úgy gondoltam, és véleményemet a képviselő-testület is osztotta, hogy ez állami és nem önkormányzati feladat, s úgy határoztunk, nem szeretnénk a postát üzemeltetni. A legközelebbi posta a kisteleki, 10 kilométerre van – kezdte a történetet Máté Gábor, Pusztaszer polgármestere.

Fotó: Imre Péter

A kb. 1 éves szünet után a közelmúltban a Nemzeti Művelődési Intézet – amely segít a Postához kötődő partneri kapcsolatok szervezésében – kereste meg a pusztaszeri polgármesteri hivatalt, a téma ugyanaz volt. Július 15-ei határidőt jelölt meg az intézet képviselője, de a Magyar Posta Zrt-től erre vonatkozó hivatalos információt nem kaptak. A legközelebbi testületi ülésen mégis újra napirendre tűzték az ügyet, a falu közösségi oldalát felhasználva értesítették azokat a vállalkozókat, akik fantáziát láthatnak a működtetésben, Máté Gábor személyesen is megkereste az erre legesélyesebb helyi cégeket, például a nemzeti dohányboltot, kocsmákat, élelmiszerüzleteket, valamint a megválasztott új polgármesterrel, Ocskó-Almási Anitával is egyeztetéseket kezdeményezett.

– A Magyar Postától személyes egyeztetést kértünk, ez létrejött, amibe két, a partneri kapcsolatban üzleti lehetőséget látó vállalkozás képviselőit is bevontuk. Egyikük úgy nyilatkozott – ennél többet most nem mondhatok –, megvásárolná vagy bérelné a mostani postaépületet, amiben a postai szolgáltatás mellett kereskedelmi egységet is üzemeltetne, utóbbi célra az ingatlanban lévő, már régen használaton kívüli, szolgálati lakást alakítaná át – vázolta a helyzetet a faluvezető, hozzátéve: bíznak benne, ez megvalósul.

– Arra az esetre is van elképzelésem, ha a vállalkozó nem jutna hozzá a posta jelenlegi épületéhez, akkor egy önkormányzati ingatlanba költözhetne a posta, minden szolgáltatásával. A legfontosabb, hogy a korábban ismert időpontban, július 15-én, nem csukja be kapuit a pusztaszeri posta, jelenleg nincs rajta a bezárásra ítélt fiókok legfrissebb listáján – újságolta a jó hírt Máté Gábor. Így van némi idő a végleges és megnyugtató megoldás megtalálására. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában