Pályázatot ír ki Vásárhely az ebrendészeti telep működtetésére

2024.07.11. 16:25

Márki-Zay Péterék megadják a gyepmesternek a védekezés lehetőségét

Hódmezővásárhelyen a közétkeztetés és a helyi buszközlekedés után az ebrendészeti telep működtetését is kiszervezik. Márki-Zay Péterék pályázatot írnak ki a létesítmény üzemeltetésére, miután a gyepmester állatkínzás gyanújába keveredett.

Kovács Erika

Fejes Imre a gyepmesteri telep előtt tartott sajtótájékoztatót. Archív Fotó: Szabó Imre

A Márki-Zay Péter vezette vásárhelyi önkormányzat vállalkozásba adná a helyi ebrendészeti telepet.

Egy macskát vonszolt 

A közösségi oldalra felkerült egy videó, amin feltehetően a gyepmester a makói ebrendészeti telepen egy macskát vonszol. Egy kép is napvilágot látott, ahol egy elpusztult kutya látható. A gyepmester a sajtótájékoztatóján azt mondta, nem emlékszik pontosan a befogás és a telepre szállítás körülményeire, az állat a sérüléseibe pusztult bele, a kutya pedig kiszabadult a kennelből és egérmérget evett. Szerinte az ügy egy vásárhelyi ember bosszúja, akitől nemrég 54 szörnyű körülmények között tartott kutyát foglaltak le

Márki-Zay Péter is látta a videót

Néhány nappal később a makói gyepmesteri telepet fenntartó Makói Kistérség Többcélú Társulás bejelentette, hogy a telep működésével kapcsolatban soron kívüli hatósági vizsgálatot kérték, rendőrségi nyomozás is indult, a társulás pedig belső vizsgálatot tervez. 

Hódmezővásárhelyen pedig, ahol ugyanaz a személy a gyepmester, pályázatot hirdettek az ebrendészeti telep működésére. 

– Számos panasz érkezett hozzám a vásárhelyi ebrendészet vezetőjével kapcsolatban, évekkel ezelőtt például a befogott kutyák elaltatása miatt – írta a hivatalos oldalán Márki-Zay Péter. Hozzátette, az újabb panaszok 2023-ban Vásárhely belterületén egy kutya elleni éles lőfegyverhasználatról szóltak, most pedig Makón állatkínzás-gyanújáról, amiről ő is látta a videót. 

Tagadja a vádakat

– Mindkét eset elfogadhatatlan, a rendőrségre tartozik. Természetesen mindenkit megillet a védekezés joga, ezt munkatársunknak is biztosítani fogom, ahogy a rendőrségi vizsgálatok eredményét is meg kell ismerjük. Arra kértem a HMSZ Zrt. vezetését, hogy haladéktalanul írjanak ki pályázatot a telep működtetésére. Közbeszerzést folytatunk le és így választjuk ki a legalkalmasabb vállalkozást – fogalmazott a vásárhelyi polgármester.

A vásárhelyi állatvédőktől azt kérte, hogy az ebrendészeti teleppel kapcsolatban minden panaszt tegyenek meg a rendőrség felé is és adják meg a gyepmesternek a védekezés lehetőségét. 

– Ez nem jelent felmentést semmilyen kegyetlenkedés alól, de tudni kell, hogy az ebrendészünk elismert kutyakiképző, maga is több kutya és macska gazdája, aki tagadja az ellene felhozott vádakat – írta Márki-Zay Péter. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában