A „nőverőzés” miatt jelentette fel Markó Csaba a vásárhelyi polgármestert

2024.07.20. 11:30

Márki-Zay Péter újabb ügyben járhat a bíróságra

Mint az várható volt, újabb pert kapott a nyakába Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke. Ez a harmincvalahányadik pere, a pontos számot talán ő maga sem tudja már. Márki-Zay Pétert több perben már jogerősen elítélték.

Kovács Erika

Márki-Zay Péter már vagy öt ügyben jogerős ítéletet kapott rágalmazásért. Archív Fotó: Vajda János / MW

Az újabb pert Markó Csaba, a KDNP hódmezővásárhelyi elnöke, a Fidesz-KDNP volt képviselőjelöltje indította a már többszörösen elítélt Márki-Zay Péter ellen, aki a kirovott bírságokat kalapozással szokta összegyűjteni. 

 

Pedofilmosdatózott, migránsbetelepítőzött is

Mint a Márki-Zay Pétert beperelők többsége, Markó Csaba is nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétsége és más bűncselekmények miatt jelentette fel a vásárhelyi polgármestert, mert a kampányban a Facebook-oldalán azt tette közzé, hogy Hódmezővásárhelyen a keresztények vezetője egy olyan ember, aki veri a nőket. „Egy pedofilmosdató, meg egy korrupt, migránsbetelepítő pártban ez az ember képviseli a keresztény értékeket.” – áll abban az anyagban, amit Márki-Zay Péter kapott a bíróságtól és ezt a Facebook oldalán közzé is tette. A polgármester ellen perek sokaságát indították az elmúlt években.

Márki-Zay Péter kopasz úriembernek nevezte Markó Csabát

Márki-Zay Péter a szikáncsi fórumán azt állította Markó Csabáról, hogy minősíthetetlen hangnemben beszélt fiatal hölgyekkel és utána meg is ütötte őket. Egy élő videóban pedig úgy nyilatkozott Márki-Zay Péter, hogy „a kopasz úriember ott ül mögöttünk, ő a nőverő kereszténydemokrata.” – áll a bírósági iratban.

A Szegedi Törvényszék a Hódmezővásárhelyi Járásbíróságot a folyamatban lévő büntetőügyben kizárta, az eljárás lefolytatására a Szegedi Járásbíróságot jelölte ki.

Már most magyarázza a per várható végeredményét

Az újabb peréről Márki-Zay Péter hosszas posztban értekezett a hivatalos Facebook-oldalán . Ott úgy fogalmazott, „a nőverő keresztényként elhíresült Markó Csaba fordult a magyar igazságszolgáltatáshoz.” Azt is írta, „Reménykedem azonban, hogy most, amikor a Fidesz bukásáig és a kábszeres, pedofil, migránsbetelepítő, tolvaj bűnözők felelősségre vonásáig minden valószínűség szerint kevesebb idő van hátra, mint amióta hatalmon vannak, nem lesz majd olyan bíró, aki a politikai nyomást a szakmai integritása elé helyezi.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában