A vevők továbbtenyésztésre vitték a jószágokat és bio fűnyírónak

2024.07.19. 17:30

Kecskék eladósorban – vásárt tart az önkormányzat - videó

Kecskevásárt tart a nagyéri önkormányzat. Idén rekord számú szaporulattal gazdagodott az állományuk, a kicsiket már értékesítették. Az idősebb kecskék közül csak hármat-négyet tartanak meg. Elérkezett a vérfrissítés ideje.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Népszerűek a nagyéri kecskék, ahogy meghirdettük a vásárt, ötöt szinte azonnal el is vittek és további háromra is van már jelentkező 

– tudtuk meg Lőrincz Tibortól, Nagyér polgármesterétől.

kecskék
A nagyéri kecskék híresek, többször szerepeltek a médiában. Fotó: Kovács Erika

Nagy kedvenc az állatsimogató

Legutóbb tavasszal írtunk a nagyéri állatsimogatóról, ahol nagyon nagy kedvencek a kecskék. Annyira barátságosak, kezesek, hogy az ember nem tud tőlük szabadulni, igaz, nem is akar. Ott jártunkkor is sorban álltak a simogatásért. A gyerekek is nagyon szeretik őket. Tavasszal valóságos baby boom következett be a templom mögötti állatsimogatóban.

Tavasszal 18 gida született

A nagyéri önkormányzat hét anyakecskéjének 18 kis gidája született, egy négyes-, két hármas- és négy kettes ikerrel gyarapodott az állatsimogató létszáma. A gidáknak azonnal lett nevük is.

Természetesen nem számoljuk fel a kecskefarmot, csak frissítjük az állományunkat 

– tudtuk meg Lőrincz Tibortól. Azt is elmondta, jövő ilyenkorra újra felfut az állatsimogató létszáma, mert lesz szaporulat.

Kecskék nyírják a füvet

Megnyugtatok mindenkit, nem pörköltnek vették meg a kecskéinket, hanem tenyésztésre, illetve bio fűnyírónak, hiszen ahol kecskét tartanak, ott nem kell félni, hogy méteres gaz lesz az udvarban

 – mondta Lőrincz Tibor polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában