Helyi közélet

2024.07.27. 12:56

Ingyen használhatja a rendőrség a ROKK-ot

Suki Zoltán

Idén lejár a szegedi önkormányzat és a rendőrség közötti szerződés, ami arról szólt, hogy a rendőrök ingyen használhatják 15 évig azt a Bajai úti épületet, amiben a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ, és a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium is működik. Most a közgyűlés Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága elé került egy javaslat a szerződés újrakötéséről. A bizottság megszavazta, hogy az épületet újra ingyenesen használhatja a rendőrség, újabb 15 évig. Természetesen a rezsit, és a fenntartási költségeket a központnak kell állnia.

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központban rengeteg mindennel foglalkoznak. Van  oktatás, de a szolgálati állatokkal is itt foglalkoznak, szerveznek szabadidős és sportprogramokat is. 
A legfontosabb azonban az oktatás. 2020-ban a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémián indult tiszthelyettes-képzés. Ez az országban jelenleg csak Körmenden, Miskolcon, Adyligeten és Szegeden van.

A nevelőtestület komoly szakmai múltra tekinthet vissza, hiszen az oktatók – szinte kivétel nélkül – a rendészeti szakgimnáziumok állományából kerültek ki. A tanulókat nem csupán egy szakmára, egy elsajátítható mesterségre, hanem egy komoly hivatás gyakorlására készítik fel professzionálisan.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában