Szegedi egyetemi hírek

2024.07.07. 14:21

Doktoravató ünnepi ülés volt az egyetemen - GALÉRIA

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának végzős hallgatóit avatták doktorrá vasárnap Szegeden a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A terem megtelt diákokkal, és természetesen a meghatott hozzátartozókkal.

Suki Zoltán

Fotó: Gémes Sándor

A 2023- 2024-es tanévben a Szegedi Tudományegyetem Állami- és Jogtudományi Karán 143 hallgató fejezte be doktori tanulmányait. Ennek az alkalmából tartottak vasárnap a József Attila Tanulmányi és Információs Központban Doktoravató és Diplomaátadó Ünnepi Ülést. 

Meghatódtak a doktorjelöltek, és a családtagjaik is. Fotó: Gémes Sándor 

Az ülésen a 2023/2024. tanév végén végzett hallgatókkal együtt a 2023/2024. tanév első félévének jogász szakon végzettjei vehették át oklevelüket.

Az ünnepség elején Ragány Zoltán mesteroktató kedveskedett egy rövid zenés, illetve prózai műsorral a hallgatóknak, és a családtagoknak. 

A fiatalok ezután letették a doktori esküt a doktori tanács előtt. A tanács a doktori képzés szervezésére és a doktori fokozat odaítélésére a felsőoktatási intézmény szenátusa által létrehozott testület, amely doktori ügyekben döntéshozatali jogosultsággal rendelkezik, különösen a képzés programjának jóváhagyása, felvétel a képzésre, valamint a fokozat odaítélése tekintetében. A doktori tanács tudományos kérdésekben független testület, doktori ügyekben döntései ellen csak a doktori szabályzat megsértése, eljárási hiba esetén lehet jogorvoslattal élni. 

A tanács tagjai Gellén Klára az SZTE oktatási rektorhelyettese, és Görög Márta, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja voltak. 

Az ünnepségeken részt vettek az igazságügyi szervek vezetői, a Szegedi Tudományegyetem társintézményeinek dékánjai és dékánhelyettesei, valamint az Állam- és Jogtudományi Kar dékánhelyettesei, professzorai, tanszékvezetői, intézetvezetői és oktatói.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában