Helyi közélet

2024.06.09. 23:04

Úgy tűnik, Szentes nem akart változást

Szentesen Szabó Zoltán Ferenc marad a polgármester. De mutatjuk az önkormányzati képviselőket is.

Tábori Szilvia

Fotó: Karnok Csaba

Öt évvel ezelőtt, 2019-ben tizenegy megyei jogú városban választottak ellenzéki polgármestert, és azokban a városokban ellenzéki többségű képviselő-testületek kezdték meg a munkát. Szentesen akkor is és ezúttal is a Jövőnk Szentes Egyesület színeiben induló Szabó Zoltán Ferenc nyert 51,02 százalékkal, 6238 szavazattal.

Vasárnap este közösségi oldalán gratulált ellenfelének Bozó Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármester jelöltje, aki a szavazatok 42, 66 százalékát, 5216 szavazatot szerzett meg.

Idén a Jövőnk Szentes Egyesület színeiben induló Szabó Zoltán Ferenc kihívójaként Baranyi László indult még a városvezetői székért, a Mi hazánk részéről, ő 773 szavazatot kapott a választók 6, 32 százalékától.

A Fidesz-KDNP polgármester jelöltje Bozó Zoltán fejlődést és változást a településen élőknek. Bozó az elmúlt hetekben és a szavazás napján is azt mondta: bízik benne, hogy 5 éves hanyatlás után végre megindulhat Szentes a felfelé vezető úton.

A 2019-es választáshoz hasonlóan ezúttal is az első választókörzet lakói voltak a legaktívabbak; végül Pohl Anette, a JÖSSZ jelöltje szerezte meg a szavazatok valamivel több mint 57 százalékát. A 2-es számú választókerületben este fél 11-kor még nem volt végleges eredmény, ahogy a 4-esben sem.

A 3-as választókerületben Kiss Csaba István, a JÖSSZ képviselő jelöltje 46,96 százalékkal nyert, az 5-ös választókerületben Geréné Dunaháti-Vas Márta, a JÖSSZ képviselőjelöltje 47,75 százalékkal nyert, a Fidesz-KDNP-s Araczki Endre 41,7 százalékot kapott. A 6-os választókerületben Móra József, szintén a JÖSSZ jelöltje győzött, a FIdesz-KDNP-s Torday Henrietta előtt, alig néhány százalékos különbséggel.

A 7-es választókerületben Farkas Nikolettnek, a Fidesz-KDNP jelöltjének szavazott bizalmat a helyeik többsége. A 8-as választókerületben a szintén Fidesz-KDNP-s jelölt, Bakó Dánielnek. A 9-es választókerületben a JÖSSZ jelöltje kapta a legtöbb szavazatot, a 10-esben ugyancsak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában